Får spesialprodukt fra Flekkefjord

NY TRYKKAVGASSER: Rakkestad varmesentral er et energigjenvinningsanlegg som leverer både fjernvarme og prosessdamp. Nå får anlegget en ny trykkavgasser fra Parat Halvorsen AS. (Foto: Østfold Energi). Foto: AndreKJØP BILDE

Parat skal leveres en spesial designet trykkavgasser til Østfold Energi for at den skal utnytte den tilgjengelige plassen.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Parat Halvorsen AS i Flekkefjord har lang erfaring med dimensjonering og produksjon av denne typen tanker. Hver tank dimensjoneres og tilpasses hvert enkelt prosjekt. Tanken leveres med avgassertårn og dampoppvarming dimensjonert for store mengder nytt vann inn på anlegget og leveres med et eget styreskap som skal kommunisere med kundens styrings-anlegg. Både tank og skap lages i Flekkefjord og skal leveres til sommeren 2019.Parats egne montører skal utføre montasjen av tanken hos Østfold Energi, montasjen skal skje mens anlegget er i normal drift.

Rakkestad varmesentral ligger på Mjørud industrifelt. Anlegget har vært i drift siden 2005 og leverer både fjernvarme og prosessdamp til kunder på industriområdet. Anlegget er basert energigjenvinning fra restavfall. Årlig behandlingskapasitet er ca. 10 000 tonn, noe som tilsvarer 25 GWh. I tilknytning til varmesentralen har det blitt bygget en akkumulator, eller kjempetermos. I denne samles overskuddsenergien fra varmesentralen i form av varmt vann. Akkumulatoren, som har en høyde på 30 meter og en diameter på 9 meter, rommer 1800 kubikkmeter varmt vann (ca. 80.000 kWh).

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...