FIFA-delegasjon til Hellas for krisemøter

PAOK-eier Ivan Savvidis beklager at han stormet banen med en revolver i beltet søndag. En FIFA-delegasjon reiser til Hellas for krisemøter i sakens anledning.

- Jeg er lei meg for det som skjedde. Jeg hadde ingen rett til å entre banen på en slik måte, skriver PAOKs klubbeier i en uttalelse tirsdag.

Et PAOK-mål i toppkampen mot serieleder AEK ble annullert for offside like før slutt. Da stormet deler av publikum banen i sinne. Blant disse var klubbeier Savvidis, som hadde en revolver i et hylster festet til kroppen.

Savvidis, som har tillatelse til å ha våpen, viste imidlertid ingen tegn til å bruke våpenet. Selv hevder han at han tok seg inn på banen i et forsøk på å hindre at situasjonen eskalerte. Dommerne følte seg truet, og kampen ble aldri spilt ferdig.

Påtalemyndigheten i Thessaloniki har innledet gransking av hendelsen og vil blant annet finne ut hvorfor politivaktene på stadion ikke pågrep Savvidis, slik de ble instruert av en tilstedeværende statsadvokat.

Serien stoppet

Den greske fotballigaen er stoppet inntil videre på grunn av hendelsen. Avgjørelsen ble fattet av landets myndigheter.

- Den kommer ikke til å starte opp igjen før vi har et tydelig rammeverk (regler) som alle har skrevet under på, sier den greske viseministeren for idrett og kultur, Georgios Vassiliadis.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har sendt en delegasjon under ledelse av Bjorn Vassallo til Hellas for å få grep om situasjonen.

Krever handling

- Vi har tett kontakt med UEFA og vil tirsdag reise til Hellas for møter med aktørene om hva som bør gjøres videre, skrev Vassallo i et brev til Vassiliadis.

Han la til at FIFA krever kompromissløs og robust handling for å bli kvitt alle former for vold i fotballen. Både FIFA og UEFA har i uttalelser fordømt Savvidis' oppførsel.

Tross tirsdagens beklagelse er det sannsynlig at Savvidis vil bli straffeforfulgt. Den europeiske klubbforeningen ECA suspenderte allerede tirsdag PAOKs medlemskap.

(©NTB)

PAOK-eier Ivan Savvidis stormet banen med revolver i beltet under den greske toppkampen mot AEK søndag. Foto: InTime Sports via AP/NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...