Fikk 400 volt strøm gjennom armene

Smelteverket Eramet i Kvinesdal. Foto: SVEIN LØVLAND / ARKIVFOTOKJØP BILDE

Eramet i Kvinesdal har meldt inn en elulykke til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 15.01.2019 kl 12:10

Det var observert unaturlige temperaturer på en av viklingene i generatoren.
Det var planlagt stopp av turbin og generator en dag på høsten 2018 for feilsøking og reparasjon av målefeilen.

Noen dager før planlagt stopp ble turbin og generator stanset av en annen feil som oppstod. Denne feilen ble funnet og rettet og det ble bestemt å sjekke temperaturmålingene med en gang da anlegget var stoppet. Dekselet over generatoren ble heist av og montøren åpnet koblingsboksen. Feilen på temperaturmålingen ble raskt observert da rekkeklemmene var løse.

Montøren tenkte det var lurt å trekke over den andre rekkeklemmen også. Han trodde der og da at dette også var svakstrøm, og reagerte ikke på at disse klemmene var mye større. Han trodde også at de var spenningsløse siden generatoren var stoppet. Disse rekkeklemmene er til varmeelementer inne i generatoren som blir spenningsatt (400V) når generatoren stopper.

Han målte ikke på klemmene og brukte heller ikke hansker. Det ble også brukt en uisolert skrutrekker. Han kom da i berøring med en finger på den uisolerte delen av skrujernet samtidig som han holdt i generatoren (Jord) med den andre hånden.

Han fikk strømgjennomgang fra hånd til hånd og ble umiddelbart sendt til legesjekk. Det ble ikke konstatert noen skade.

Eramet opplyser at det etter hendelsen er gjennomført en sikkerhetsgjennomgang i hele elektroavdelingen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...