Fiksefest for TV-aksjonen

HAR DU NOE SOM TRENGER Å FIKSES: Raymond Olsen fra Menigetssenteret, Lotte Aamodt fra Voksenopplæringen og John Høyland fra Røde Kors sitter klare med limtuber, symaskiner og gaffatape på menighetssenteret lørdag. Med seg har de også flere andre som kan både skru og lodde. Foto: Tor Magne GausdalKJØP BILDE

Kvinesdal menighetssenter, Røde Kors og voksenopplæringen arrangerer fiksefest og kafe på menighetssenteret lørdag.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Årets TV-aksjon som finner sted på søndag går i år til Kirkens Bymisjon. For å kaffe litt ekstra penger til dette arrangerers det fiksefest.

Har du noe som kunne trenge å bli fikset, er muligheten der på lørdag. Da kan du ta med deg nesten hva som helst, og det sitter folk klare med limtuber, gaffatape, verktøy, symaskiner og ståltråd på menighetssenteret.

Mange fiksere

Gjenbruk og reparasjon er inn i tiden. Kreative sjeler vil slå flere fluer i en smekk på lørdag. I tillegg til at man kan få fikset dette og hint, kan man også bidra til TV-aksjonen.- Vi tror det er mange som har ting liggende som de kunne tenke seg å få fikset, og vi vet at det er mange hendige folk som gjerne vil fikse, sier Raymond Olsen til Agder.

Det skal ikke koste noen ting. Men dersom folk er fornøyd, håper man de legger igjen noen kroner til TV-aksjonen for jobben.

Ta med deler

- Vi har ingen reservedeler, men mange flinke folk som har lyst til å fikse ting. Kommer du med en punktert sykkel, må du ha med deg lappesaker eller ny slange, sier Lotte Aamodt som hadde ideen til fiksefesten.John Høyland fra Kvinesdal Røde Kors regner med at man skal kunne fikse det meste. Men ikke ta med vaskemaskin eller en ødelagt bilmotor.

- Småelektrisk, elektronikk, klær, leketøy eller kanskje et stettglass, er midt i blinken, sier Høyland.

Symbolikk

Kirkens bymisjon arbeider for å hjelpe folk der livet har gått i stykker. Med fiksefesten håper man å få fram symbolikken.- Da denne gode saken bød seg, syntes jeg det var en gylden anledning til å kunne bidra. Vi bør alle være opptatt av å ikke kaste ting som lar seg lett fikse, fortsetter Aamodt mens hun strikker på et oransje skjerf.

I tillegg til fiksefest vil man også ha kafé. Mottoet for årets TV-aksjon er «Mindre alene sammen».

- Dersom du bare har lyst til å treffe folk over en kopp kaffe, et kakestykke eller en vårrull, er du også velkommen, avslutter Olsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...