Fire nordmenn med i kampen om fotballmilliardene

Hulls Markus Henriksen er en av fire nordmenn som håper på opprykk fra engelsk mesterskapsserie. Det dreier seg like mye om milliarder som poeng.

Hull med Adama Diomandé og Markus Henriksen åpner borte mot Aston Villa. Birmingham-laget, som ikke lykkes med å ta seg tilbake til Premier League i første forsøk, har tydeligvis store ambisjoner denne sesongen. Manager Steve Bruce har kjøpt mange rutinerte og etablerte spillere, med John Terry i spissen.

Markus Henriksen sier i et intervju med Hull-supporternes nettsted at Tigers-fansen ennå ikke har sett det beste av ham i den svartstripete oransje drakten.

Uforglemmelig

- Jeg skal gjøre mitt for å gjøre sesongen uforglemmelig. Jeg mener vi var direkte uheldige forrige sesong med forskjellige ting, og forhåpentligvis kan jeg starte litt med blanke ark denne sesongen og gjøre det til en flott sesong, både for meg og for klubben. Det er min klare ambisjon, sier trønderen.

Han skadet skulderen sin i ligacupsemifinalen mot Manchester United i januar og fikk bare 20 kamper for Hull forrige sesong.

- Jeg føler at fansen ikke har fått se det beste fra meg ennå. Jeg fikk ikke spilt så mye som jeg håpet forrige sesong, og det var frustrerende. Da det endelig så ut til at jeg skulle få sjansen, pådro jeg meg skulderskaden. Det ble et tøft første år i England for meg, men jeg håper at det neste blir mye bedre, sier han.

Tøff kamp om milliardene

Stefans Johansens Fulham mislyktes også med å ta seg tilbake i det gode selskap. Nå blir det en ny mulighet, men det blir tøff kamp om milliardene som venter i Premier League.

Det er mer å spille om i engelsk mesterskapsserie enn i de fleste serier rundt om i verden. Det er en utrolig stor forskjell på å være Premier League-lag og Championship-lag, i rene penger rundt 2,1 milliarder kroner (200 millioner pund).

Newcastle, Norwich og Aston Villa rykket ned fra det gode selskap for to sesonger siden, men det var bare førstnevnte som klarte å ta seg opp igjen i første forsøk. Fulham med Johansen på midtbanen var ikke så langt unna, men tapte for Reading i kvalifiseringen.

Fulham åpner årets sesong hjemme mot Norwich, der Alexander Tettey er en viktig brikke i laget.

De svimlende TV-inntektene i engelsk fotball førte til at klubbene som rykket ned forrige sesong, Hull, Middlesbrough og Sunderland, fikk med seg ca. 1,1 milliarder kroner hver.

(©NTB)

Markus Henriksen er tilbake etter skulderskaden i vinter. Han er klar for en ny sesong i Hull i engelsk mesterskapsserie. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...