Fjellparkfestivalen søker om 250.000

GODT ETABLERT: Med et årlig besøk 1500 til 1700 publikummere, en rekke gjesteartister og et budsjett på 2,4 millioner kroner har Fjellparkfestivalen tatt en viktig plass i festival-Norge. Her fra årets festival med Ivar Nikolaisen i Kvelertak. Foto: LARS FRØSLAND Foto: Lars FrøslandKJØP BILDE

Fjellparkfestivalen økte utgifter til artist-honorarer fra 690.000 til 915.000 fra 2017 til 2018.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 03.10.2018 kl 14:53

I sin søknad for Fjellparkfestivalen 2019 til Norsk kulturråd forklarer Fjellparkfestivalens styre at kostnadene for å få artister er økende og at offentlig støtte dermed er svært viktig også for neste års festival.

Etter et lite underskudd i 2016, gikk festivalen i 2017 med et overskudd på 544.000 kroner. Det gjorde at festivalen kunne bruke ekstra penger på booking av artister og for første gang teste ut kunst-prosjekt sammen med musikkfestivalen.

Offentlig støtte

Av foreløpig regnskap for 2018 er det så langt bare inntektene fra offentlige tilskudd som er med. Disse tallene viser at festivalen til nå har fått 280.000 kroner fordelt på 250.000 fra Norsk kulturråd, 20.000 kroner fra fylkeskommunen og 10.000 fra Flekkefjord kommune.

Festivalen søkte i fjor for første gang om momsrefusjon. Det gav nesten 100.000 kroner ekstra. Det søkes trolig også for 2018, men disse midlene beregnes først etter at et ferdig regnskap er lagt frem. I budsjettet for neste år regner Fjellparkfestivalen med 250.000 fra kulturrådet og samme beløp som i år fra kommunen og fylkeskommunen. Det legges opp til et lignende program som i år. Totalbudsjettet for 2019 er på 2,4 millioner kroner. Av dette er de største utgiftene én million til artister og 462.000 til teknikk som lyd og lys. De største inntektene i 2017 var bar-og matsalg (704.000 kroner) og billettinntekter på litt over én million kroner.

Fortsetter som før

- Fjellparkfestivalen tar i årene som kommer sikte på et program som skal ha stor spennvidde, være nytenkende, og bygge opp under de gode tradisjonene Fjellparkfestivalen har etablert for seg selv og norsk musikkliv gjennom til nå 37 år med festival, opplyser Fjellparkfestivalen i sin søknad.

- Vi var i 2012 på den størrelsen vi har lyst til å stabilisere oss på, og fortsetter derfor å bygge opp under identiteten vår som en arena for unge uetablerte norske band kan utfolde seg, og i tillegg skape en magisk festivalopplevelse i uvanlig flotte omgivelser.

Festivalledelsen opplyser også at det blir uttaksfestivaler i Flekkefjord, Bergen og Oslo. I tillegg er det planer om å få til en slik konsert også i Trondheim. kick-off-konsert i romjula fortsetter også i årene som kommer.

- Vi planlegger også å markere 40-årsjubileumet til Fjellparkfestivalen i 2021 med ekstra stas. Vi har allerede begynt på jubileumsbok, som skal inneholde historikk og minner fra Fjellparkfestivalen gjennom årene. Vi planlegger å ha et arrangement rundt slipp av denne boken, samt andre arrangementer og stunts vi kommer på, avslører festivalarrangørene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...