Flomsikring i Lund

Helt siden Synne-flommen har det vært jobbet aktivt i kommunen i samarbeid med NVE for å utarbeide planer for flomsikring på Moi. Dette er en svært v...

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 19.11.2018 kl 08:14

Helt siden Synne-flommen har det vært jobbet aktivt i kommunen i samarbeid med NVE for å utarbeide planer for flomsikring på Moi.

Dette er en svært viktig sak for NorDan, og dermed også for hele lokalsamfunnet.

Sist kommunestyremøte ble reguleringsplanen vedtatt enstemmig. Så vidt jeg kjenner til skulle det nå ligge til rette for å få satt i gang prosjektet, når finansieringen er klar. Flomsikringen er beregnet til å koste 100 millioner kroner. Lund kommune har bevilget 12 millioner kroner og NorDan inntil 10 millioner kroner

Men det mangler rundt 80 millioner kroner for å få finansieringen klar, og Moi-prosjektet skal være høyt prioritert hos NVE.

Vi har med spenning og forventning sett fram til statsbudsjettett for 2019, om det var satt av midler til flomsikringstiltak i Lund. Skuffelsen var derfor stor da det ikke var noen reell økning av midler til å kunne gjennomføre for eksempel prosjektet på Moi.

Derfor har det vært lokalt engasjement til KrF-politikere på Stortinget i forbindelse med statsbudsjettet. Det er flott at KrF har satt av 100 millioner kroner til flomsikring på sitt alternative budsjett.

Så håper jeg at KrF får gjennomslag for sitt forslag i forhandlingene med regjeringen, slik at det i alle fall blir mer midler til helt nødvendig flomsikring. Videre håper jeg at prosjektet i Lund blir prioritert av NVE i 2019. Mulighetene skulle nå være til stede hvis KrF får gjennomslag for sitt forslag.

Kjell Erfjord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...