Flytter til Lyngdal

SLUTT: ZooTropia flytter fra Flekkefjord til Lyngdal i løpet av februar. Fra venstre: Allis Olsen (innehaver), Katrina Virak Modalsli, Marita Slot og Kari-Anne Olsen Svindland (innehaver). Foto: Erik ThimeKJØP BILDE

ZooTropia trenger mer plass og bedre parkeringstilbud.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 04.01.2019 kl 07:38

Kari-Anne Olsen Svindland og Allis Kristine Olsen står som eiere av dyrebutikken i Løvikgaten. Etter nesten 10 års drift i Flekkefjord velger de å avvikle – og flytte til Lyngdal, der det satses med en ny og større butikk i Handelsparken.

– Vi er ubeskrivelig stolte over at vi har holdt det gående i snart 10 år. Dette er en alder svært få dyrebutikker får oppleve i dag, sier Kari-Anne Olsen Svindland og Allis Kristine Olsen til Agder.

Konkurranse

Butikkinnehaverne forklarer at konkurransen i markedet er hard.

– Det finnes mange konkurrenter, og i dag finner man også for og utstyr til kjæledyrene i alt fra hagesentre til vanlige dagligvarebutikker. Konkurransen fra nettbutikker er også tøff. Vi har kjempet hardt for å holde hodet over vannet, men vi er smertelig klar over hvilken vei utviklingen går når det gjelder detaljhandel, sier de to.

Valget for de to kvinnene var enten å legge helt ned eller å følge med i utviklingen:

– Vi gir oss ikke uten kamp, og satser nå alt på å lykkes i Lyngdal. Vi utvider åpningstidene, får fire ganger så stor plass og flytter altså til Handelsparken, der vi får plass mellom Sparkjøp og Thansen. Biltema holdt til der før det flyttet lenger ned i bygget.

ZooTropia har vært på utkikk etter bedre og mer egnede lokaler også i Flekkefjord, men lyktes ikke med å finne et sted. Derfor blir det Lyngdal.

– Vi merker at det ikke er optimalt å ha en liten butikk som vi har nå. Vi trenger større plass. Vi har alt for mange varer som vi ikke får vist fram. I dag driver vi tetris med varene, og stabler oppi, oppå og bakenfor.

Eierne poengterer dessuten at området dagens butikk befinner seg i, er i en del av byen der det fortiden pågår reguleringsarbeid med hensyn til boliger og næringsbygg.

Parkering

– Vår butikk ligger i dag i et område der nye reguleringsplaner henger over oss, og vi har sett oss om etter nye lokaler her i byen en god stund nå. Det er viktig for oss at tilgjengeligheten til lokalet er bra slik at folk skal slippe å bære tunge fôrsekker langt. Parkeringsmuligheter har vært avgjørende. Dessverre har Flekkefjord et rigid parkeringssystem, og det har dessverre vanket mange bøter på våre kunder for å ha stoppet utenfor butikken vår for å hente tunge fôrsekker, sier eierne.De understreker at det nye lokalene vil bli lettere tilgjengelig for kundene.

– Vi trenger mer plass med hensyn til etterspørselen etter produkter. Nå får vi utvidet betraktelig og får en litt mer oversiktlig butikk. Vi vil også få større akvarieavdeling og dyreavdeling. Det blir bedre plass i inngangspartiet, og det vil bli lettere for rullestolbrukere å komme inn. Det er viktig for oss at vi kan få inn alle som vil handle her.

Åpent

Nå venter jobben med å gjøre lokalene klare til åpning og få flyttet over alle varer og utstyr.

– Vi har ingen planer om å stenge mens vi flytter. Butikken i Flekkefjord vil holde åpent frem til vi åpner i Lyngdal. Vi vil også tilby kunder i Flekkefjord hjemkjøring av fôr i en overgangsperiode. Avstanden er heldigvis ikke så stor mellom byene, så vi håper å se mange av våre faste kunder i de nye lokalene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...