Folk vil vite meir

Lokaldemokratiundersøkinga viser at innbyggjarane er nøgde med tenestene og synes kommunane er effektive. Men dei vil vite meir om kva skattepengane blir brukt til.(Arkivbilde Flekkefjord oversiktsbilde fra Pollfjell)KJØP BILDE

- Det er bra at kommunane er opptekne av utvikling. No vil eg utfordra dei til å kome nærare borgarane, seier Navarsete.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

- Ikkje minst er det bra at politikarane har høgare ambisjonar enn innbyggjarane, seier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete. Ifølgje lokaldemokratiundersøkinga som blei lagt fram tysdag er politikarane mindre nøgde med tenestene enn innbyggjarane.

Undersøkinga er kartleggjer kva folkevalde og innbyggjarar i 50 kommunar har av røynsler med og oppfatningar av kommunane. Nokre spørsmål er felles for folkevalde og innbyggjarane.

Ved å samanlikne eigne resultat med andre skal kommunane kunne utvikle seg og kunne følgje eiga utvikling over tid.

FÅ TA DEL: Undersøkinga viser at innbyggjarane er nøgde med tenestene og synes kommunane er effektive. Men dei vil vite meir om kva skattepengane blir brukt til. Innbyggjarane vil også bli høyrde i større grad.

NÆRARE: - Det er ingen tvil om at kommunen kan kome nærare borgarane, og la dei ta større del i avgjerdene. Kommunane må få meir informasjon tilgjengelig, til dømes gjennom sosiale media. Det er også viktig at innbyggjarane kan påverke meir direkte, for eksempel gjennom ungdomsråd. Fleire kommunar har hatt suksess med det, seier Navarsete.

SÆRINTERESSER: Ho håper at kommunane også vil sjå på andre innbyggjarinitiativ.

- Vi går frå informasjon til innbyggjarane til kommunikasjon med innbyggjarane, understrekar statsråden.

Ho legg til at det er eit alvorlig signal til politikarane at 60 prosent av dei spurte innbyggjarane meiner at det er særinteressene som får gjennomslag i kommunane og ikkje innbyggjarane sine fellesinteresser.

TILLITEN: - Kommunane og det politiske leiarskapet har her ei klar utfordring viss dei skal ta vare på tilliten, seier kommunal- og regionalministeren.

Lokaldemokratiundersøkinga er første skritt for å lage ein database som kan vere referansegrunnlag for kommunar som vil bli betre på ulike område.

UTVIKLINGSORIENTERTE: Dei kommunane som har delteke vil no få resultata presentert, slik at dei kan starte arbeidet med å følgje opp resultata.

- Slike undersøkingar er eit godt verktøy for å betre både tenestetilbod og lokalt demokrati, seier Navarsete, som også er glad for at dei folkevalte seier dei tykkjer politikarvervet er utfordrande og gjevande.

- Undersøkinga stadfestar at levande lokaldemokrati er viktig for innbyggjarane, seier statsråden.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...