Før CL-trekningen: - 10 prosent sjanse for Vipers

Vipers må håpe på russisk motstand i Champions League for å nå finalen. Håndballekspertene Frode Scheie og Geir Oustorp tviler på seier mot Györ og Metz.

Sluttspillet går i Budapest 11.- og 12. mai med semifinaler, kamp om tredjeplass og finale.

Trekningen finner sted tirsdag kveld i den ungarske hovedstaden. Den er helt åpen og gir ikke vinnerne (Györ og Metz) av hovedrundegruppene noen fordel i form av seeding.

Alle kan møte alle. For Vipers vil en semifinale mellom Metz og Györ være en kjempetrekning.

- Av de lagene som er igjen, tror jeg Vipers har beste sjanse mot Rostov. Mot Györ og Metz blir det tøft. De to har også vært de beste lagene gjennom hele turneringen, men Vipers kan også slå disse lagene, sier Oustorp til NTB.

Han har full kontroll på mesterligaen for kvinner. Oustorp var LHK-trener til tidligere i vinter.

Comeback

Frode Scheie kommenterer mye Champions League-håndball på TV. Han ser sjansen mot Györ som svært liten.

- Det er imponerende det Vipers har fått til. De virker i stadig utvikling, sier Scheie til NTB.

Slik vurderer han muligheten for Vipers i prosent i en semifinale:

Györ 10

Metz 20

Rostov 30

Rostov, trent av tidligere Györ-sjef Ambros Martín, knuste gode Ferencvaros (62-48 sammenlagt) i kvartfinalen. Lagets klart beste utespiller, Anna Vjakhireva, gjorde et uventet comeback lørdag. Hun var gjennom en operasjon i skulderen i januar. De færreste så for seg at hun skulle rekke Final4.

Hat trick?

Larvik vant Champions League i 2011, men det var før turneringen gikk over til formatet med en finalehelg. I 2015 spilte LHK Final4 og tapte gullkampen mot Buducnost Podgorica.

Dette er de ti siste vinnerne av mesterligaen kvinner:

2018: Györ (Ungarn)

2017: Györ

2016: Bucuresti (Romania)

2015: Buducnost Podgorica (Montenegro)

2014: Györ

2013: Györ

2012: Buducnost Podgorica

2011: Larvik

2010: Viborg (Danmark)

2009: Viborg.

(©NTB)

Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad må spent avvente trekningen av semifinalene i Champions League-håndball tirsdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...