For et svineri!

KAOTISK: Dette kaoset ville vært unngått dersom innbyggerne kastet glass og metall i konteineren og kvittet seg med restavfall på en riktig måte. Foto: privatKJØP BILDE

IRS ber om at folk respekterer ordningen og kaster avfall på en korrekt måte.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 15.02.2019 kl 19:56

Onsdag formiddag var det som reagerte på området rundt glass- og metallcontaineren like ved Coop i Kvinesdal. Gjennom sosiale medier uttrykket flere frustrasjon over hvordan området så ut.

Det lå strødd med fulle poser og søppel oppå og ved siden av containeren.

- Det ser dessverre ut til at noen benytter området til å kaste restavfall i tillegg til glass og metall, som burde vært kastet i konteineren og ikke på utsiden, sier daglig leder Steinar Ness i IRS til Agder.

MERKELIG OPPFØRSEL: Man skulle i det minste tro at folk la igjen posene med glass og metall fordi containeren var full. Det er ikke tilfellet - mange legger posene igjen utenfor. Og restavfallet hører ikke til der uansett.

- Containeren ble tømt onsdag, men den var på langt nær full. Jeg vil sterkt oppfordre innbyggerne til ikke å sette avfall på utsiden av containeren - og jeg minner om lappene som ble sendt ut til alle husstandene som gir mulighet til å levere gratis åtte ekstrasekker i løpet av året på de faste tømmedagene for restavfall.

OVERVÅKING: Ness forklarer at IRS Miljø er i dialog med Coop om plassering av nedgravd container for glass og metall med et kamera for å ha kontroll på bruken.

- Dette tror jeg blir en god løsning, men det vil nødvendigvis ta noe tid å planlegge og opparbeide denne løsningen, forklarer han.

Kvinesdal kommune er også brakt på banen gjennom møter med IRS.

- Vi har hatt møte med Kvinesdal kommune om problemene knyttet til denne glass- og metallcontaineren. Selv om IRS Miljø sørger for rydding tre ganger i uken, og kommunen rydder hver søndag, samler det seg fort avfall rundt konteineren.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...