Foreslår boligkjøp til 4,6 mill.

VERTIKALDELT: Slik daglig leder Magne Skoland i Arkitekt- og ingeniørtjenester for seg at den vertikaldelte tomannsboligen kan se ut. Foto: AmdreKJØP BILDE

Rådmannen ber politikerne overføre 4,6 mill. fra «Boligfondet» til oppføring av boenheter på ledig kommunal tomt ved Myraleite i Øvre Sirdal.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sirdal kommune har over tid hatt bruk for få boliger til egne ansatte i Øvre Sirdal. Behov og etterspørsel fanges hovedsakelig opp ved tilsettinger i skole og barnehage om våren. Rådmann Inge H. Stangeland opplyser at det nå er en fast ansatt og en vikar som har meldt inn ønske om kommunal bolig.

Rådmannen ser for seg at det bygges to boenheter på en ledig kommunal tomt og at en av de to boenhetene fortrinnsvis brukes til «ungdomsbolig». Rådmannen ser for seg at den andre boenheten vil kunne leies ut privat dersom kommunens egne ansatte for en periode ikke har behov for den.

INGEN STØTTE: Rådmannen vil be om at kr. 4,6 mill. overføres fra «Boligfondet» for å kunne realisere kommunestyrets vedtak om «Boliginvestering i Øvre Sirdal». Av samlet overføring utgjør om lag 600.000 kroner kostnad for tomtekjøp. Dette blir en intern overføring i kommuneregnskapet.

Rådmannen mener det er riktig at kostnadsramme fastsettes av kommunestyret i innledende fase, og at man har en ramme som dermed er bindende for prosjektering og gjennomføring. Det gis ikke støtte fra Husbanken til bygging av ordinære utleieboliger.

Trenger vedtak

Området skal egentlig benyttes til eneboligbebyggelse. Det vil i så fall måtte søkes om endring fra plan for denne oppføring av en vertikaldelt bolig.Kommunestyret i Sirdal har vedtatt å modernisere boligmassen ved først å selge eldre og vedlikeholdskrevende boliger. Man er nå i gang med salg av kommunale boliger. Første bolig er nettopp blitt solgt, og salgsinntekter avsatt på «Boligfondet». Midler fra salg avsettes på dette kapitalfondet. Fondet kan brukes til å finansiere kjøp av nye boenheter. Saldo på «Boligfondet» utgjør pr. februar 2019 om lag 5,7 millioner kroner. Det er i budsjettet for 2019 ikke avsatt midler til kjøp av nye boliger. Derfor må kommunestyret eventuelt fatte vedtak om slik bruk av «Boligfondet».

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...