Fortsatt innsigelse mot Øye-plan

NYTT NÆRINGSAREAL: Det er 20 mål med næringsareal som foreløpig ikke er benyttet på Øye. Kommunen vil ha inn 22 mål til på nabojordet , men det vil ikke fylkeskommunen. Foto: Svein LøvlandKJØP BILDE

Fylkesrådmannen foreslår at fylkeskommunen opprettholder innsigelse mot mer næring på Øyesletta.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 27.02.2019 kl 18:17

Kvinesdal kommune har sendt ut kommunedelplan for Øyesletta til ettersyn for andre gang. Det betyr normalt at planen nærmer seg et endelig vedtak.

Fylkesrådmannen er fornøyd med at flere faglige råd er tatt til følge, men foreslår at politikerne opprettholder innsigelse til et næringsområde på Ytre Øye fordi det går ut over jordbruksressurser.

Kvinesdal kommune har redusert næringsarealet fra 52 dekar til 31 dekar, men fylkesrådmannen mener fortsatt det er feil å bygge ned over 22 dekar matjord.

Døren på gløtt

Fylkesrådmannens råd om at boligområdet Steindør/Gullestad med jordbruksinteresser er tatt ut av planen og at områder for spredt boligbygging inn i landbruk, natur,- og friluftsområder (LNF-områder) er betydelig redusert. Også rådet om at nyere tids kulturminner må avklares er blitt lyttet til ved at LNF-områder ved Slimestad er tatt ut av planen.

Når det gjelder innsigelsen til næringsareal på Øyesletta er det en liten åpning for at fylkesrådmannen kan foreslå å trekke innsigelsen. Det er at dersom ny regional plan for Listerregionen åpner for utvidelse av næringsarealene på Øyesletta, kan arealbruken vurderes på nytt. Det betyr at den nye felles planen for Lister i tilfelle må si noe konkret om at det er viktig at det blir et utvidet næringsområde på Øyesletta.

Elvesti

Fylkeskommunen ser det som svært positivt at det planlegges elvetursti langs Kvina. Denne stistrekningen vil utgjøre et viktig ledd i en lengre og attraktiv rundløypeknyttet til Liknes sentrum og Steindøren. Det forutsetter imidlertid at det etableres et bindeledd mellom nevnte sti og elvestien. Planen er nå at eksisterende gangvei skal kobles til elvestien ved Stadion.Hovedutvalg for samferdsel, areal og miljø i Vest-Agder fylkeskommune skal behandle saken i sitt førstkommende møte den 6. mars.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...