Forventer stigende ledighet

Foto: Arkiv/ illustrasjonsfoto

NAV Vest-Agder forventer stigende ledighet i januar 2019.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Det er en svak oppgang i arbeidsledigheten i Vest-Agder i desember. Det er nå 2 144 personer som er helt arbeidsledige i Vest-Agder. Det tilsvarer 2,3 prosent av arbeidsstyrken i fylket.
– Ledigheten stiger noe som forventet. Dette henger sammen med blant annet at NAV trapper ned sine ordinære tiltak i denne perioden, sier avdelingsdirektør i NAV Vest-Agder, Per Lund.
– Til tross for at ledigheten stiger noe siden forrige måned, så er det positivt å se at vi fremdeles har lav ledighet i Vest-Agder. 2,3 prosent er det samme som det nasjonale gjennomsnittet, forteller Lund.

Bruttoledigheten

Denne består av summen av helt ledige pluss de som er ordinære tiltaksdeltakere. Disse utgjør 2 768 personer, noe som er 3,0 prosent av arbeidsstyrken.

Ledigheten fordelt på bransjer

Det er flest ledige med bakgrunn fra butikk- og salgsarbeid (308), industriarbeid (264) og bygg og anlegg (246).

Variasjoner blant kommunene

I fylket er det for øyeblikket høyest ledighet i Songdalen med 2,9 prosent ledighet. Så følger Flekkefjord med 2,7 prosent ledighet og Kristiansand med 2,6 prosent ledighet. Lavest ledighet i desember 2018 finner vi i Sirdal som har 0,8 prosent ledighet.

Fylkesvise variasjoner

Ledigheten i Vest-Agder er på 2,3 prosent av arbeidsstyrken, noe som er likt med det nasjonale gjennomsnittet. Fylkene med høyest ledighet er Østfold med 2,9 prosent. Sogn og Fjordane har lavest ledighet i landet med 1,5 prosent.

Forventet utvikling

NAV Vest-Agder forventer stigende ledighet i januar 2019.

Hovedtallene fra Rogaland

Rogaland: 3,2 prosent arbeidsløyse i desember

Justert for sesongvariasjonar var det stabil arbeidsløyse i Rogaland i desember samanlikna med november. Den registrerte bruttoarbeidsløysa var på 3,2 prosent ved utgangen av månaden.
– Rogaland har snart like lav del arbeidsløyse av arbeidsstyrka som snittet for alle fylka i Norge, seier fylkesdirektør Merethe Haftorsen.

Ved utgangen av desember var 6 179 personar heilt utan arbeid i Rogaland. Dette er 2,5 prosent av arbeidsstyrka.
– Snittet for fylka i Noreg er på 2,3 prosent,fortel Merethe Haftorsen.
– At Rogaland nærmer seg snittet for Noreg er svært gledeleg, ettersom Rogaland i mesteparten av oljenedturen var det fylket som hadde høgast arbeidsløyse.

Det var 1 694 arbeidssøkjarar som var deltakar i eit arbeidsretta tiltak. Summen av heilt arbeidslause og personar i arbeidsretta tiltak gir ei bruttoarbeidsløyse** på 7 873 personar, tilsvarande 3,2 prosent av arbeidsstyrka.

Kommunevise variasjonar i arbeidsløysa

Det er fortsat skilnader mellom kommunane i delen arbeidslause. Størst bruttoarbeidsløyse** er det i Sola (3,7 prosent). Både Sandnes og Stavanger har ei bruttoarbeidsløyse på 3,6 prosent, medan den i Haugesund er på 3,5 prosent. Kommunane med lågast bruttoarbeidsløyse er Suldal, Bjerkreim og Lund med høvesvis 0,9 prosent, 1,4 prosent og 1,5 prosent.

2.145 utlyste stillingar

Totalt vart det lyst ut 2 145 stillingar i desember. Yrkesgruppene med flest utlyste stillingar var ingeniør- og ikt-fag (529), bygg og anlegg (301) og helse pleie og omsorg (291).
– Dei siste månadene har ledige stillingar innan ingeniør og ikt – fag holdt seg på eit høgt nivå, samstundes som det er størst reduksjon i arbeidsløysa for dei med ingeniør og ikt bakgrunn,fortel Merethe P. Haftorsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...