Fra NAF Veibok Kvinesdal

MEST ATTRAKTIV: Knaben er kåret til Kvinesdals mest attraktive friluftsområde. Foto: Svein LøvlandKJØP BILDE

Kvinesdal : Innbyggere: 5988. Areal 970 km2. Høyeste punkt: Bergeheii, 996 m.Kommunenavn: Av elven Kvina, «den hvinende»

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 28.07.2018 kl 09:24

Kvinesdal

Innbyggere: 5988. Areal 970 km2. Høyeste punkt: Bergeheii, 996 m.Kommunenavn: Av elven Kvina, «den hvinende»

Kommunevåpen: Et sølv gaffelkors; dannet ved taggesnitt, mot en blå bakgrunn; gjenspeiler kommunens topografi.

Friluftsliv har fått god plass i veiboken: Knaben er kåret til Kvinesdals mest attraktive friluftsområde. Stedet byr på vandring i høyfjellet på oppmerkede stier og fem løyper med kulturminner som har informasjonsskilt. I regi av Knaben leir-skole er det etablert Knaben fjellcamp ved Bergetjødn for overnatting. På vinteren kjøres det opp flere turløyper på Sanden samt høyfjellet. Alpinsenteret har tre nedfarter og egen barneheis. Offentlig gapahuk med grillpanne. Flombelyst akebakke, fotball- og volleyballbane. I nordøstre del av Kvinesdal er det avsatt et 95,5km2 stort landskapsvernområde som totalt utgjør ca. fire prosent av verneområdet Setesdal Vesthei - Ryfylkeheiene. Leveområde for villrein. Feda og Fosselandsheia: Skomakertippen, Orresteinen, Månen m.fl. med fantastisk utsikt utover Fedafjorden. Nonskarknuden med utsikt over Kvinesdal sentrum, fjellene og Kvina på vei ut fjorden. Den historiske og godt merkede barnevandrerstien starter i Kvinesdal. Mulighet for overnatting i gapahuk. Stien består av syv etapper og strekker seg 136 km til Grimstad. Sande friluftsområde på Feda - m/barnevennlig strand m
utsjebane, klatrestativ, grillbu og sitteplasser, promenade. -Toaletter er åpne påske-oktober. Tangen friluftsområde: Adkomst til fots eller til sjøs. Brygge, toalett, grill m.m. Fine teltplasser på gressvollene, Hålandstrand friluftsområde: Adkomst til sjøs eller med bil. Kommunal brygge. Hauglandsstrand: Adkomst til sjøs eller til fots. Lakse og ørretfiske i elva Kvina (må ha gyldig fiskekort og betalt avgift). Annet fiske - det er mange muligheter for fiske i Kvinesdal. Nordsjøvegen - for både de med to og fire hjul - Går gjennom den sørlige del av kommunen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...