Full brannuttrykning til Sira skole

Røykfylt i korridorene på Sira skole – alle elever evakuert.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 03.04.2018 kl 10:51

Tirsdag ved 09.15-tiden gikk brannalarmen på Sira skole.

– Vi fikk melding om røykutvikling på Sira skole, det kom inn som en automatisk brannalarm, videre bekreftet som røykutvikling, og da kjørte vi full alarm, sier utrykningsleder Jostein Urstad til Agder.

BRIEFING: Her kommer røykdykkere ut etter å ha inspisert lokalene. Foto: INGVILL MYDLAND EGELIKJØP BILDE

Han understreker at da brannvesenet ankom hadde skolen gjort alt riktig, og evakuert elevene. De møtte brannvesenet og forklarte tidlig hvor røyken var, slik at brannmannskapene raskt fikk lokalisert sikringsrommet der hovedtavlen var.

EVAKUERING: – Da brannvesenet ankom hadde skolen gjort alt riktig, og evakuert elevene, forteller utrykningsleder Jostein Urstad. Foto: INGVILL MYDLAND EGELIKJØP BILDE

Røykdykkere har vært inne for å prøve å finne hovedårsaken, og branvesenet har tatt strømmen på bygget.

Det gikk som full alarm med hele mannskapsstyrken til Flekkefjord brann og redning.

– Vi har fått bekreftet at det er mye røyk i gangene. Vi rykket derfor ut med alt tilgjengelig mannskap, forteller underbrannmester Kjetil Presterud ved Flekkefjord Brannvesen.

Brannvesenet informerer at røykutviklingen kommer fra et sikringsskap, men røykdykkere fra Flekkefjord Brannvesen er inne i bygget for å få dette bekreftet.

Alle elevene på skolen er evakuert til gymsalen.

Foto: TORBJØRN STEIROKJØP BILDE

Både politi, fire brannbiler og ambulanse er på plass på Sira.

Flekkefjord kommune opplyser at skolen er stengt og at elevene er sendt hjem. Foresatte er varslet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...