Fullsatt kulturhus

VARMT OG NÆRT: Hæge Manheim spiller Ingerine og Inger Merethe Johnsen har skikkelsen til Gurine Schewenius i stykket som ga gjenklang hos publikum. Foto: Tor Magne GausdalKJØP BILDE

«Spaden må gå jamt» sørget for at Kvinesdal kulturhus var fullsatt.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Lar det moderne menneske livet fare forbi uten egentlig å være helt fornøyd med tilværelsen? Ingerine og Gurine var svært fornøyd med det enkle livet de hadde valgt. Uten innlagt vann og strøm. Verken traktor eller hest var nødvendig for å mestre tilværelsen, så lege «spaden gikk jamt».

Fullsatt

Det var Kvinesdal historielag som arrangerte forestillingen som Hæge Manheim og Inger Merethe Johnsen har reist land og strand med. 18 forestillinger med fulle hus, og den 19. skulle ikke bli noe annerledes.- Det er fryktelig mye folk her, sa en noe overraskende leder av historielaget, Kenneth Trælandshei til Agder.

Når historielaget inviter til noe, er det som regel fullt. Det er tross alt landets største i sitt slag.

Hæge Manheim spiller Ingerine og Inger Merethe Johnsen har skikkelsen til Gurine Schewenius.

SAMSPILL I godt samspill med publikum med humor og enkle midler, ble det en forestilling til ettertanke som ga gjenklang hos mange i salen.

Forestillingen er basert på Knut Eidems bok som første gang kom ut i 1974, og senere i flere opplag.

Ingerine og Gurine hadde midler nok til skaffe seg et enklere liv, men valgte å leve slik de alltid hadde gjort. Et liv de var svært tilfredse med, og som til og med førte dem til kongens slott der de fikk møte kong Olav.

Det ble et nært, varmt og ekte møte med to damer som i sin tosomhet hadde opplevd to verdenskriger, sett konger komme og gå, og som valgte å leve et liv de var fornøyde og lykkelige i.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...