Graabak på annenplass etter sterk avslutning

Kombinertløper Jørgen Graabak ble nummer to i kombinertrennet i Val di Fiemme fredag. Seieren gikk til tyske Johannes Rydzek.

27-åringen fra Trondheim spurtet inn til annenplass etter en gnistrende sisterunde. Graabak gikk ut som nummer seks i langrennet.

Johannes Rydzek var raskest og tok Tysklands første kombinertseier i vinter, mens østerrikske Mario Seidl, som ledet klart etter hopprennet, ble nummer tre.

Jarl Magnus Riiber ble nummer fire, mens Jan Schmid kom i mål på 9.-plass, et drøyt minutt bak vinneren.

Under den provisoriske konkurranseomgangen fredag traff Graabak et TV-kamera i tilløpet. Han kom fra den skremmende hendelsen uskadd og viste at han ikke hadde latt seg skremme.

- Etter en litt rar hoppomgang i går var det godt å være tilbake i bakken og få til et godt hopp uten noe trøbbel. Det ble et spennende langrenn med Mario i front fra start. Det var gøy å konkurrere, sa Graabak i et intervju publisert av FIS.

Rask trio

Riiber gikk ut som nummer to, 39 sekunder bak ledende Mario Seidl. Den norske kometen, som har vært helt overlegen denne sesongen, knappet tidlig inn tid. Halvveis var avstanden på 18 sekunder, mens en trio bestående av Jørgen Graabak, Johannes Rydzek og Akito Watabe fulgte like bak.

Ut på den tredje av fire runder ble trioen til en kvartett, da Riiber ble hentet inn. De fire slet lenge med å ta innpå Seidl, men virket mer interessert i hvem som skulle dra gruppen.

Sterk avslutning

Med en drøy kilometer igjen klinte Rydzek til og fikk Jørgen Graabak på slep. De to hentet inn Seidl. Rydzek ble for sterk i avslutningen, og dermed ble det en kamp om annenplassen for Graabak.

Av øvrige norske ble Jens Luraas Oftebro nummer 17, Espen Andersen kom på 28.-plass. mens Espen Bjørnstad ble diskvalifisert etter å ha brutt hoppdressreglene.

Jarl Magnus Riiber leder fortsatt verdenscupen soleklart. Han har 680 poeng. Johannes Rydzek på annenplass har 401 poeng. En nordmann har ikke vunnet verdenscupen i kombinert siden 1999.

(©NTB)

Jørgen Graabak ble nummer to i Italia fredag. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...