Grillforbud oppheves noen steder

Grillforbudet på steder som Grønnes og Torsøy i Flekkefjord er fortsatt ikke opphevet, men i Rogaland lempes det nå på grillforbudet. Foto: Arkiv/ illustrasjonsfoto: Svein Løvland

Det regner godt på Vestlandet - og mer skal det bli! I Rogaland er det nå så vått at brannvesenet opphever totalforbudet mot å gjøre opp ild utendørs.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 31.07.2018 kl 11:09

Meteorologene har sendt ut et obs-varsel som gjelder sør for Stad på Vestlandet. Tirsdag formiddag begynte uværet å bygge seg opp med nedbør og torden, særlig ute på havet.
- Det vil ta seg opp utover dagen, og særlig i ettermiddag og tidlig på kvelden. Det er ventet opp mot 40-60 millimeter nedbør på seks timer, sier vakthavende meteorolog Ragnhild Nordhagen ved Meteorologisk institutt til NTB.

Det våte været har ført til at brannvesenet kan senke skuldrene litt.
- På bakgrunn av meteorologenes meldinger om store nedbørsmengder i løpet av dagen har brann- og redningssjefen vedtatt å oppheve totalforbudet mot å gjøre opp ild utendørs. Vi minner om det generelle bålforbudet som gjelder i hele Norge i perioden 15. april - 15. september, skriver Rogaland brann og redning på Twitter. Alarmsentralen har ansvar for 110-nødmeldetjenesten til 19 kommuner i Rogaland, i tillegg til Sirdal kommune i Vest-Agder.
Også øst i landet har det kommet en del nedbør den siste tiden, men fortsatt regnes skogbrannfaren som stor.
- Østafjells er det fortsatt lokalt stor skogbrannfare. Det har kommet en del regn, men det er snakk om bygenedbør som har vært veldig lokal. Vi har fått tilbakemeldinger om at det enkelte steder nesten ikke har kommet nedbør. For at skogbrannfaren skal bli redusert betraktelig trenger man en periode med nedbør over tid, sier Nordhagen hos Meteorologisk institutt.

Avventende i Agder

– Vi hadde møte med brannsjefer i Agder i går. I tillegg til det generelle bålforbudet, som gjelder i hele Norge i perioden 15. april - 15. september, har vi fortsatt et ekstra forbud mot grilling også i strandkanten og på andre grillplasser. Ut fra været som er i dag med regn og at det er meldt mer nedbør i dag kan det hende vi løsner på dette forbudet. Det er imidlertid meldt tørt vær allerede fra i morgen onsdag og en uke fremover, så vi må ta en vurdering på dette, sier varabrannsjef Svein Rolf Salvesen i Flekkefjord til Agder.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...