Grøvdal satt på antibiotikakur rett før EM

Karoline Bjerkeli Grøvdal (28) har slitt med halsproblemer, og så sent som onsdag var hun usikker på EM-start. Hun ladet opp med antibiotikakur.

Karoline Bjerkeli Grøvdal (28) har slitt med halsproblemer, og så sent som onsdag var hun usikker på EM-start. Hun ladet opp med antibiotikakur.

Den kuren ble avsluttet i forkant av fredagens kvalifisering der hun løp inn til en kontrollert heatseier.

Grøvdal tok umiddelbart ledelsen for å være først over hindrene, og var først fra start til mål i sitt kvalifiseringsheat med tiden 9.34,23.

28-åringen fra Isfjorden våknet opp onsdag med sår hals og utsatte reisen til Tyskland med én dag. Torsdagens pressetreff ble det heller ikke noe av.

Hun tror ikke at hun er blitt veldig hemmet av tre dager på sofaen og at hun glipp av den siste planlagte treningsøkta.

- Jeg var spent helt fram til start. Beina har vært bra hele tiden, men tre dager på sofaen har jeg ikke hatt siden jeg var liten. Det har vært tungt å puste. I dag gikk det greit. Jeg hostet litt etterpå, men trengte egentlig en gjennomkjøring før finalen. Jeg fikk ikke tatt den siste økta jeg skulle ha hatt denne uken. Det var greit å ta kommandoen og styre i en jevn fart. Jeg fikk en mild gjennomkjøring og forhåpentlig var det positivt for søndag, sa kanskje den aller største gullfavoritten på distansen under søndagens finale.

Rutinert

Grøvdal forteller at hun var skeptisk a hun våknet opp onsdag morgen.

- Jeg var veldig dårlig da jeg våknet. Da var jeg usikker, Hvis jeg hadde vært slik så kunne jeg ikke ha løpt. Jeg utsatte reisen én dag, og så begynte heldigvis ting å snu torsdag. Da følte jeg meg bedre. Det har vært bedre og bedre dag for dag etter det.

Hun erkjenner at timingen kunne ha vært bedre. VM i London sist år ble også hemmet av sykdom.

- Det er irritasjon etter løpet, men heldigvis ingenting når jeg løper. Det er en forkjølelse. Jeg har ikke vært syk siden i London-VM i fjor, og slik sett var dette dårlig timing. Jeg får ikke gjort noe mer med det.

Løp som en klokke

Grøvdal sier at kvalifiseringsløpet ble akkurat den terskeløkta som hun ønsket seg.

- Jeg så ikke på klokka en eneste gang da jeg løp. Jeg skulle løpe på følelsen og fulgte litt med på storskjermen. Det handlet om å springe jevnt og kontrollert. Jeg ville få en skikkelig gjennomkjøring og ikke dabbe rundt på ti minutter. Det skulle være litt fart i det. Det var perfekt at det endte 20 sekunder bak persen. Da ble det en terskeløkt. Det ble en liten treningsøkt.

Grøvdal byttet satsingsøvelse til 3000 meter hinder på tampen av forrige sesong etter et monsterløp under NM.

En voldsomt god prestasjon i Monaco forrige uke, der hun løp inn til 9.18,36 og årsbeste i Europa, har gitt henne favorittstempel før finalen på avslutningsdagen.

(©NTB)Karoline Bjerkeli Grøvdal (IK Tjalve) under kvalifiseringen på 3000 meter hinder i friidretts-EM på Olympiastadion i Berlin fredag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...