Guatemalas ekspresident pågrepet 

Guatemalas ekspresident Alvaro Colom og ni ministre i hans tidligere regjering er pågrepet og siktet for korrupsjon, ifølge påtalemyndigheten i landet.

Colom ble pågrepet i sitt eget hjem i hovedstaden Guatemala by tirsdag, opplyser lederen for landets Økokrim, Juan Francisco Samdoval.

Blant eksministrene som er pågrepet, er Juan Alberto Fuentes Knight, som nå er styreleder i den britiske hjelpeorganisasjonen Oxfam International. Han var finansminister i Cloms regjering.

Alle ti anklages for bedrageri og underslag i forbindelse med innkjøp av hundrevis av busser som skulle settes i trafikk i hovedstaden i 2009. Fire selskaper fikk 25 år lange kontrakter på å drive transporttjenestene.

Colom var president fra 2008 til 2012. Han ble avløst av Oscar Perez, som er varetektsfengslet i påvente av å bli stilt for retten. Også han er siktet for korrupsjon, men i forbindelse med en annen sak.

Pågripelsen av Fuentes Knight er et nytt hardt slag mot Oxfam, som de siste dagene har vært i hardt vær på grunn av avsløringer om at ansatte har kjøpt sex av unge prostituerte i Haiti og flere andre utviklingsland.

Oxfams administrerende direktør Winnie Byanyima understreker at styrelederen har vært helt åpen om at han er blant flere tjenestemenn som er under etterforskning i forbindelse med en budsjettoverføring mens han selv var finansminister.

(©NTB)

Guatemalas tidligere president Alvaro Colom er pågrepet, siktet for korrupsjon. Foto: Aleksandr Zemlianitsjenko / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...