Gull-Krüger drømmer om mer

Simen Hegstad Krüger (24) tok OL-gull i skiathlon tross fall og stavbrekk. Ikke rart at ambisjonene er skyhøye foran fredagens 15 kilometer i fri teknikk.

Simen Hegstad Krüger (24) tok OL-gull i skiathlon tross fall og stavbrekk. Ikke rart at ambisjonene er skyhøye foran fredagens 15 kilometer i fri teknikk.

Den 24 år gamle Lyn-løperen hadde gått mer eller mindre under radaren hos de fleste før søndagens triumf.

Det kommer til å endre seg.

Krüger har hatt noen gode dager i OL-byen etter den fenomenale opphentingen som ble kronet med medalje av ypperste merke.

- Jeg har kost meg. Det har vært litt spesielle døgn etter gullet. Nå er jeg klar til å kjempe igjen, og fokuset er på fredag.

Landslagsløperen skjuler ikke at ambisjonene er der.

- Jeg har store forhåpninger, og de ble ikke akkurat mindre etter at det gikk så bra sist. Formen er god, og jeg har gått bra på denne distansen før. Jeg er spent, men håper å gjøre det bra. Jeg håper å kjempe om medalje, og forhåpentlig også om gull.

Stafett

Krüger har også mål om å få gå stafett for Norge.

- Mesterskapet har startet mye bedre enn jeg hadde turt å drømme om, og jeg kan i hvert fall si at jeg har veldig lyst til å gå en etappe. Det tror jeg alle i troppen har. Jeg håper at jeg går så bra på fredag at jeg går meg inn på det laget, sa han.

Landslagstrener Tor Arne Hetland har tro på at Krüger er i stand til å ta et nytt gull. Han mener at alle fire norske har muligheten til det.

- Vi har fått en fantastisk start, og det er utrolig kult når alt stemmer, gutta leverer og alt ramler inn på dag X som på søndag, mente Hetland.

Slik ser Hetland på 15-kilometeren:

- Finn Hågen (Krogh) kan være en av dem som er med og kjemper om medaljer sammen med Hans Christer (Holund), Martin (Johnsrud Sundby) og Simen (Hegstad Krüger). Outsidere er Alexander Bolsjunov og de øvrige russerne, Marcus Hellner og Calle Halfvarsson. Dario Cologna er et navn, og så må vi se opp for Maurice Manificat.

Suksess gir suksess

I idrett teller selvtillit mye. Spørsmålet er hva en slik sterk start har å si for resten av mesterskapet.

- Det betyr at vi har skutt oss inn brukbart. Vi har gjort ting riktig i treningsarbeidet. Skiene er gode, humøret er bra og et lag i suksess avler suksess. Vi tar det vi får, men det gjelder å være klar til neste konkurranse, og vi senker ikke skuldrene. Respekten for konkurrentene er alltid til stede, sa Hetland til NTB.

Martin Johnsrud Sundby er også blant dem som peker på betydningen av å komme godt i gang i et mesterskap. Sist søndag tok han sølv bak Krüger.

- For oss er det fantastisk å få en slik start.
Det gir et vanvittig driv i hele gruppa. Alle har lyst til å følge opp på de
kommende distansene, og det er det viktigste. Vi har fått i gang det hjulet.
Jeg tror det er avgjørende å komme godt i gang i et mesterskap, for at det skal
flyte på litt. Nå håper jeg at det kommer til å gjøre det. For oss er det
deilig. Vi tenker ikke på hvem som eventuelt får de gullene. Det er driven i
gruppa som betyr noe, sa Sundby.
Optimismen i det norske herrelaget er stor foran fredagens 15-kilometer.

(©NTB)

Simen Hegstad Krüger var i godt lune under onsdagens pressekonferanse. Til venstre Finn Hågen Krogh. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...