Gullguttens mamma: - Hadde sikkert like høy puls som Johannes

Mamma Elisabeth Høsflot sto med hjertebank på tribunen og fulgte Johannes Høsflot Klæbos kamp for OL-gull. - Helt rått, sa hun.

Sammen med morfar og trener Kåre Høsflot så mamma Elisabeth tirsdagens sprintdrama på langrennsarenaen i Alpensia. Etter at spenningen var utløst kunne de slippe jubelen løs.

- Hva kan man si? Dette er selvfølgelig fantastisk. Helt rått, sa mamma Elisabeth til NTB.

- Jeg er veldig imponert over at han greier å leve opp til forventningene og stå i det presset som har vært. Han har holdt hodet klart, har en god kropp og får det til når det gjelder, tilføyde hun.

Etter at gullgutten hadde vært oppe på seierspallens øverste trinn la han turen bortom tribunen til mamma og morfar Kåre. Der ventet det gode klemmer og gledesscener et OL-gull verdig.

Stolt

Mamma Elisabeth hadde problemer med å ta innover seg det hun akkurat hadde vært med på.

- Det er en litt utenfor-kroppen-opplevelse. Jeg tror vi må hjem å tenke på hva vi egentlig har opplevd. Når står vi her i all viraken, og inntrykkene må synke inn etterpå, sa hun.

Én ting var uansett sikkert. Den ferske olympiamesterens mor var stolt der hun sto og filmet blomsterseremonien med sønnen som det store midtpunktet.

- Jeg er utrolig stolt over at han klarte det og at han nådde målet sitt og drømmen sin, sa Elisabeth Høsflot.

- Hvordan var pulsen i finalen?

- Jeg hadde sikkert like høy puls som han, smilte hun.

Sov godt

Mandag kveld møtte hun sønnen i OL-byen, bare et døgn før den 21 år gamle OL-debutanten skulle ut på sprinten som skyhøy favoritt.

- Da virket han rolig og fokusert, sa Elisabeth Høsflot.

Selv hadde hun ingen problemer med å få sove natten før sønnen skulle ut i karrierens så langt klart viktigste konkurranse.

- Jeg sov faktisk veldig godt. Jeg var rolig. Det var sikkert fordi vi traff ham i går, smilte mamma Elisabeth.

Hun tror sprintgullet bidrar til at sønnen nå kan slappe bedre av foran konkurransene som venter i Pyeongchang.

- Nå har han greid et mål, og nå kan han senke skuldrene og gjøre det han skal videre. Han skal fortsatt holde seg frisk og rask, men det er godt å ha dette gullet i boks. Det gir litt senkede skuldre, sa Elisabeth Klæbo.

Neste oppgave for gullgutten blir stafetten kommende søndag.

(©NTB)

Johannes Høsflot Klæbo sammen med mamma Elisabeth og morfar Kåre etter gullet på OL-sprinten. Foto: Stian Grythaugen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...