— Hårreisende og skandaløst

SKANDALE: Det er lenge siden denne saken passerte grensen for en skandale, sier pensjonert overlege Leif Halvorsen.

Pensjonert overlege Leif Halvorsen i Flekkefjord reagerer sterkt på den såkalte ambulansesaken der en lunddøl ringer alarmtelefonen mangfoldige ganger i uken.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 14.11.2018 kl 06:29

- Jeg kjenner saken stort sett gjennom media. Men jeg reagerer på at vedkommende helt åpenbart ikke får den helsehjelp han har behov for. Når vedkommende tilkaller ambulansen på denne måten, så må helsevesenet ta et selvstendig initiativ av hensyn til pasienten, fremholder Leif Halvorsen overfor Agder.

Rystet

 Han er rystet og rasende over det han leser - og historien blir ikke bedre av at folk langs veien i helgen observerte minst 15 blålysutrykninger til samme adresse. Kilder sier til Agder at dette er fullstendig utmattende også for ambulansepersonellet.

- Dette er også et beredskapsproblem. Når fagdirektøren så fint sier at man skal forskyve ressurser fra andre steder til Flekkefjord når slike ting skjer, så holder ikke dette. Før eller siden vil det komme en samtidighetskonflikt - og da kan utfallet blir alvorlig, forfekter Halvorsen.

Økonomi

Også det økonomiske aspektet er Halvorsen svært kritisk til.

- Vedkommende forbruker ressurser som er helt uforsvarlige. Det finnes åpenbart manualer som tolkes slik enkelte tolker Bibelen. Det må være rom for å bruke skjønn også innenfor helsevesenet?

Det vi opplever, er fullstendig hårreisende og helsetjenesten må ta ansvaret både for den økonomiske belastningen og den medisinske beredskapen i hele distriktet, frem holder Halvorsen.

- Slik dette fremstår nå er det fullstendig mangel på kontroll - og noe må gjøres. Det er lenge siden denne prosessen passerte punktet for å kunne karakteriseres som en skandale, sier Leif Halvorsen, som fremdeles tar vakter på sykehuset når det er behov for ham.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...