Hegerberg nominert til den norske Gullballen

Ada Hegerberg kan også vinne den norske utgaven av Gullballen. For første gang skal utmerkelsen deles ut til både en mannlig og kvinnelig spiller.

Mandag ble Hegerberg historisk da hun vant tidenes første Ballon d'Or-pris på kvinnesiden. Tidligere var den kun forunt menn.

Nå følger Norges Fotballforbund (NFF) etter og skal dele ut to gullballer under Idrettsgallaen i Stavanger 5. januar. Før ble det kun vært delt ut én pris som har hatt både mannlige og kvinnelige vinnere.

- I FIFA, UEFA, Ballon d´Or og i andre store kvinnefotballnasjoner deles det ut både herre- og kvinnepris. Tiden har lenge vært overmoden for å gjøre det samme i Norge, fordi vi har mange gode kandidater å velge i både på herre- og kvinnesiden, sier juryleder Nils Johan Semb.

To keepere

Hegerberg kjemper om å vinne Gullballen sammen med LSK Kvinners storscorer Guro Reiten og Norges landslagskaptein Maren Mjelde. Tidligere i uken var det mange som stusset da Hegerberg ikke fikk plass på «årets lag» stemt fram av spillerforeningen NISOs medlemmer. Det ble kjent like før Lyon-stjernen vant den internasjonale Gullballen.

På herresiden er to av de tre nominerte keepere. André Hansen har vært en klippe bakerst for Rosenborg i en sesong trønderne ikke har imponert spillemessig, men likevel vunnet gull i både serie og cup. Målvakten ble nylig stemt fram som årets spiller i Eliteserien.

Rune Almenning Jarstein har igjen lagt bak seg et solid år i Hertha Berlin. Landslagskeeperen har markert seg høyt på flere spillerbørser i Tyskland.

Kan vinne igjen

Joshua King er den siste nominerte, og Bournemouth-spissen kan for annet år på rad vinne den norske Gullballen. Han har levert flere gode Premier League-prestasjoner i 2018. Han var også viktig for Norge på vei mot gruppeseier i nasjonsligaen.

I tillegg til Semb består juryen av NFFs elitedirektør Lise Klaveness, VGs fotballkommentator Knut Espen Svegaarden, Discoverys fotballkommentator Kenneth Fredheim, fotballkommentator Øyvind Alsaker (TV 2) og NFFs Vidar Sanderud (sekretær).

(©NTB)

Ballon d'Or-vinner Ada Hegerberg er nominert til å vinne den norske Gullballen. Foto: Christophe Ena / AP / NTB scanpix

ANNONSE

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...