Helt presis på plass

VELKOMMEN: Per Magne Hindersland fra Statens Vegvesen ønsket Geir Kjellsen og karene hans velkommen som samarbeidspartner på veivedlikeholdet i Lister. Foto: Tor Magne GausdalKJØP BILDE

Klokken 00.00 natt til lørdag overtok Presis Vegdrift ansvaret for vedlikeholdet av fylkesveier og deler av E39 i Lister.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 05.09.2018 kl 14:31

Risa er ute - Presis er inne, på en kontrakt som har en verdi på 202 millioner kroner over fem år.

I anbudsåpningen, i mars kom det frem at Risa mistet Flekkefjordoppdraget til Presis Vegdrift, som lå lavest av de tre tilbyderne på Staens vegvesens driftskontrakt for neste driftsperiode som strekker seg fra 2018 til 2023.

  • Presis Vegdrift AS tilbød å gjøre jobben for 202 millioner kroner
  • Risa AS lå på 236,5 millioner
  • Mesta AS på 257,8 millioner kroner.

Mandag tok man seg tid til å feire litt med kake og kaffe på Øye industriområde der Presis Veidrift skal ha sin base de neste fem årene. Nå håper distriktssjef Geir Kjellsen vinterveien blir om mulig enda bedre ivaretatt.

Bedre

Presis Vegdrift har 12 veikontrakter rundt om i landet med 250 ansatte, og er tredje største av sitt slag. I tillegg til distriktssjef Kjellsen og driftsleder Karsten Moi, har man ansatt syv personer.

- Vi skal for det meste benytte oss av lokale og dyktige entreprenører som har mange års erfaring på veiene her i Lister, sier Kjellsen til Agder.

På Øye i Kvinesdal etablerer Presis seg med kontor, verkstedhall, maskinpark og saltlager.

Stort ansvar

Kjellsen tror ikke at folk skal merke stort til at Presis har ansvaret for veivedlikeholdet. Men skulle man merke noe, håper han at det er til bedre.Presis vil ha ansvaret for vedlikeholdet på E39 fra grensen mot Rogaland til Flekkefjord, samt fylkesveiene i Flekkefjord, Kvinesdal, Lyngdal og Farsund. Veidekke har vedlikeholdet på «OPS-en» Som er E39 fra Flekkefjord til Lyngdal, frem til 2031.

Vinterveier

Selv om mandagen bar preg av sommervarme, planlegges et stort saltlager. Brøytestikkene ligger klare og på tomta står en flunkende ny hjullaster som snart skal ut på veiene og sette ned 30.000 brøytestikker.
- Det er under vintervedlikeholdet folk vil se oss mest. Det er nok ikke så veldig lenge til vi skal ut med strøbiler med sand, salt og brøyteskjær, forteller Kjellsen.

Opplæring

Mandag var det opplæring på den nye maskinen som skal sette ned brøytestikker. Saltlageret er i ferd med å bli ferdig og skal inneholde 800 tonn salt.

- Hovedlageret blir her på Øye. I tillegg vil det være et lengre vest og et lengre øst. Historisk sett går det med 1200 tonn salt i løpet av en vinter, fortsetter Kjellsen.

- Man har ulike klasser innen vedlikeholdet. De kalles DK-A-B-C-D-E. DKA er den høyeste klassen og E39 skal ha såkalt svart asfalt om vinteren. Austerdalen og Vesterdalen i Kvinesdal er eksempler på veier som har fått laveste klasse.

Går bra

Mandag var Vegvesenet også på plass for å ønske Presis velkommen til Lister.

Per Magne Hindersland i Statens vegvesen sier til Agder at han ser fram til samarbeidet og regner med at det skal gå riktig greit.

- De vet jo hva de holder på med, og har gjort det i mange år i hele landet. Men det er alltid spennende med det som er nytt, sier Hindersland ti Agder.

Det ser ut til at vinteren kan komme om den vil. Presis er klare sammen med brøytemannskaper som har inntil 30 års erfaring fra veiene i distriktet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...