Toks ikke lenger nominert på topp: Her er Aps ordførerkandidat

KLAR FOR VALGKAMP:– Etter å ha blitt spurt om å stille øverst på listen er jeg nå toppmotivert, sier Tron Løvås. Her fra Tour des Fjords i Sokndal. Foto: INGVILL MYDLAND EGELIKJØP BILDE

– Det er ei ære å bli spurt, og jeg ønsker å være en samlende ordfører, sier Tron Løvås.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 30.05.2018 kl 21:15

Etter det Agder kjenner til har nominasjonskomitéen i Sokndal Arbeiderparti plassert Tron Løvås øverst på listen til valget neste år. Løvås ble spurt for en måned siden, og da han først bestemte seg for å si ja, ble han mer og mer motivert for hver dag.

– Nå tenker jeg på dette hundre ganger til dagen, det er nesten synd det er et helt år til neste gang, sier den erfarne kommunestyrepolitikeren, som har sittet to perioder i kommunestyret tidligere. Men i 2019 blir det tolv år siden, og han er nå mer enn klar for å stille som ordførerkandidat.

– Jeg var nødt til å tenke meg om, men det var ei ære å bli spurt, sier Tron Løvås til Agder.

– Jeg har erfaring som politiker, og vet hva det handler om. Jeg ønsker å være en samlende ordfører som kan jobbe for samarbeid mellom administrasjonen, politikerne og innbyggerne i kommunen. Det er viktig å heie frem alle gründerne i bygda, så vi holder oppe trykket og får mange arbeidsplasser til folk, sier Løvås, som er supermotivert innfor valgkampen.

Dagens varaordfører og Aps forrige ordførerkandidat, Frank Toks - er altså vraket fra topplassen.

Han er nå i tvil om han vil fortsette.

Han sier dette til Dalane Tidende:
– Jeg ble spurt om jeg ville ta en runde til, og sa ja. Men det viste seg at nominasjonskomiteen ikke ville gi meg topplassen. Hva årsaken er, vet jeg ikke. Jeg registrerer bare at jeg ikke har den nødvendige tilliten til å stå på topp. Det er trist at de ikke er fornøyd med varaordførerens jobb, sier han.

Toks medgir at han er skuffet, men erkjenner at det er sånn demokratiet fungerer.

– Og sånn må det også være. Det er helt greit, sier han og legger til noen rosende ord om den foreslåtte toppkandidaten.

– Tron Løvås er en fin fyr, som vil kunne gjøre en god jobb som ordfører i Sokndal, fastslår han overfor Dalane Tidende.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...