Hva er hensikten?

Lund kommune legger i disse dager frem planer for utnyttelse av Lundtorget i Moi sentrum. Det påstås at disse planer er et resultat av press fra flere...

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Lund kommune legger i disse dager frem planer for utnyttelse av Lundtorget i Moi sentrum. Det påstås at disse planer er et resultat av press fra flere aktører i lokalsamfunnet. Slik vi forstår skissen som er omtalt i denne avis, vil Lundtorget omtrent bli rasert m.h.t. dagens bruk. Nå er det sikkert godt tenkt uten tanke på hva dette vil bety for lokalsamfunnet og næringslivet. Det er betimelig å spørre: Hva er hensikten?

Hvis en som innbygger løfter hodet litt og betrakter den såkalte Miljøgaten vil en observere at det pr. dato står flere ledige og tomme lokaler i gaten. Blir det mer virksomhet i disse om det blir plassert gjenstander på Lundtorget?

Vel, min påstand er et absolutt nei. Dersom en skal fylle disse lokaler med virksomhet må det helt annen lut til!

Hvorfor er det så viktig å gjøre det enda vanskeligere for de få næringsdrivende i gata med tanke på parkeringer?

Etter hva vi forstår er det snakk om faste installasjoner. Dette må da være et hinder ved avvikling av Aurefestivalen eller andre arrangementer?

Har man ikke snart brukt nok penger på sentrum i form av planer og sentrumsutvikling?

Etter min mening bør en heller bruke ressurser på å få virksomhet i uvirksomme lokaler for derigjennom å skape vekst for sentrum. Det vil alle ha nytte av. En må begynne å tenke på en annen måte for det finnes alternative muligheter. Når lokalene er fylt og næringsaktivitet gjenoppstår er det helt greit å tenke seg et vinmonopol men ikke før.

Ansgar Birkeland

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...