Hva skal jeg bli når jeg blir stor?

STOR INTERESSE: Det var stor interesse for utdanningsmessen i Ueneshallen der 10. klassinger med foresatte fra Flekkefjord, Kvinesdal og Sirdal var invitert. Foto: Tor Magne GausdalKJØP BILDE

Det mangler ikke på muligheter for ungdommen som til sommeren går ut av 10. klasse. Lenge før det må man ha bestemt seg for veien videre. Jobb og utdanningsmessen i Ueneshallen hjalp sikkert flere i valgets kval.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Ueneshallen var arena for jobb og utdanning. Elever i 10. klasse fra Flekkefjord, Kvinesdal og Sirdal var invitert til en stor jobb- og utdanningsmesse. Valgene var mange og spennende. Noen hadde allerede bestemt seg, mens de fleste ikke helt visste hva de skal bli når de blir store.

Sammen med sine foresatte vandret ungdommene rundt i hallen og gjorde seg kjent med alle de ulike tilbudene.

MANGE PÅ PLASS: På tribunen hadde Elisabeth Solbjerg satt seg ned for å fylle ut skjemaet hun hadde fått utdelt.

- Jeg skal jobbe på gamlehjem og ta meg av de gamle. Neste år skal jeg til Kvinesdal og bli helsefagarbeider. Det er en viktig jobb, og jeg trives sammen med de gamle, sa Elisabeth til Agder.

Neste alle utdanningsløp i Agder var representert, og de aller fleste fagfelt kan man utdanne seg innen i Lister. Iselin Loug og Ibrahim Aba Issa var utstyrt med kam og saks. De utdannet seg til frisører.

- Jeg har alltid ønsket å bli frisør, og det er mange som kommer innom standen vår og er interessert. Til og med noen gutter, fortalte Iselin.

- Det er i grunnen altfor få gutter som velger å bli frisør. Det er et veldig fint yrke, skjøt Ibrahim inn.

Politi eller sykepleier

Midt i hallen var alle utdanningstilbudene plassert. Langs veggene sto bedriftene og informerte om lærlingetilbud og hva som skal til får å bli feier, politi, bilmekaniker, ambulansearbeider eller alt det andre som samfunnet har bruk for.På standen til politiet var det stadig mange ungdommer samlet.

- Jeg er nesten litt overrasket over interessen for politiyrket, sa lensmann Asbjørn Skåland til Agder mens han snakket med Sofie Maurstad og mamma Karina Skailand.

- Ja, kanskje jeg skulle bli politi, det høres jo interessant ut, mente Sofie.

Mamma Karina prøvde så godt hun kunne og fortelle at sykepleier er tingen.

- Det viktigste er at hun velger det hun har lyst til å bli selv, ellers er det nesten ikke noen vits, fortsatte Karina før hun og Sofie gikk videre til neste stand.

Nav: Skulle man ikke finne en utdanning eller en læreplass, han man alltid Nav.

- Det er faktisk flere som har spurt om hva som skal til for å jobbe i Nav. Da kan jeg fortelle at vi har bruk for alle yrkesgrupper. En vi er her først og fremst for å informere om hvordan vi kan være til hjelp både med hensyn til utdanning og jobb, kunne Nav-leder Jessie Paulsen berette.

Utdanningsmessen i Ueneshallen var tydeligvis av stor interesse for ungdommene og deres foresatte. Kanskje var det flere som ble litt klokere på sin egen framtid, noe som var meningen med det flotte tiltaket.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...