Hvor finner de alle disse folkene?

UT PÅ TUR: TV-kanalene slåss om seerne hele året. Her er det bilder av gjengen som går igjen på Charterfeber på TV3 og Danskebåten på TVNorge. Det er et interessant knippe mennesker som byr på seg selv frivillig og ufrivillig, muligens ... Foto: TV3 og TVNORGE Foto: TV3 / TVNORGEKJØP BILDE

Det vil være en overdrivelse å si at vi er blitt veldig mye smartere den seneste tiden, kånå og jeg. Men vi er blitt forundret.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 19.10.2018 kl 07:48

Hva skulle vi ha gjort uten TV, dere?

Sannsynligvis ville vi ha snakket sammen, funnet på litt mer sammen - eller kommet oss tidligere til sengs.

Vi betaler altså ufrivillig 3000 kroner i lisens til NRK for å se alle andre kanaler enn nettopp statskanalen. Det blir neppe billigere med Støre og Hareide i ledelsen, men det er en annen historie. Eller farse, om du vil.

Det lages mye interessant TV, men det ser vi sjelden på. Vi er enkle sånn i heimen.

Vi kom i skade for - vil jeg si - å slå på en episode av Charterferie på TV3 for noen uker siden.

Etterpå har vi fått med oss alle episodene.

Mitt enkle spørsmål er: Hvor i all verden finner TV-selskapene folkene som stiller opp i disse seriene?

Charterfeber, Campingliv, Danskebåten - you name it!

Det kan virke som om østlendinger generelt er et enkelt parti mennesker. Askim, Mysen, Jessheim, Kløfta, Fredrikstad og Oslo øst - på generelt grunnlag.

Ekteparet fra Fredrikstad har sullet rundt på Kanariøyene i en uke, og kan knapt nok gjøre seg forstått på norsk. Før de dro hjem onsdag, var de på det de trodde skulle være et billøp - et dragrace.

Det viste seg at det var et dragshow - der lettkledde mannfolk med dameklær ålte seg rundt jernstenger og border. Fredrikstad-paret forsto ingenting, og lurer nok fortsatt på når bilene kommer ...

Mor og to voksne (?) barn fra Narvik har sørget for å sette den nordlige landsdelen på kartet. De meldte seg blant annet på delfinsafari, og mens de lurte på om det snart ble servert noe mer mojito, konstaterte de etter hvert at spekkhoggerne var et flott skue.

Mens delfinene svømte rundt med gliset om munnen!

Fitnessjentene Anne Cathrine og Christine fra Drammenselvas bredder er ikke akkurat seriens intellektuelle alibi, men de gjør seg godt på selfies. Den skal de ha. Der gjorde også såkalte influencere fra blant annet Paradis Hotel seg bemerket. Hun ene gledet seg blant annet til at hun endelig skulle få se en ekte enhjørning - en hest med horn i pannen.

Ingen fortalte damen at en enhjørning er et fabelvesen brukt i litteratur, kunst, som allegorisk og grafisk figur, som symbol og i våpenskjold - ifølge wikipedia.

Det hadde ikke nyttet. Det hadde ikke gått inn uansett.

Mor, datter og en venninnegjeng fra Buskerud og Vestfold fargelegger også «Granca» med vulgariteter og annen sjarmerende opptreden. Norge har mye bra å by på, og denne gjengen gjorde seg mest bemerket etter å ha sjikanert de ansatte på en restaurant etter at de ikke fikk saus til biffene sine.

Makan til restaurant!

TV3 har lagt ut en test på sin Charterferie-side. Jeg tok testen i går, der formålet var å finne ut hvilken karakter i Charterfeber jeg lignet mest på. Etter hvert som jeg svarte, skjønte jeg tegningen!

Jeg lignet mest på Charter-Svein, eller kongen av Mallorca, som han også kalles. Han er hyper x 3,14, sitter aldri i ro, har alltid noe på gang - og har nok flere bokstaver enn ADHD nedskrevet i journalen sin. En fin fyr, ingenting vondt i ham - det blir bare litt voldsomt og ukontrollert.

Før sommeren kikket vi noen ganger på Danskebåten på TVNorge. Serien går fortsatt, og om bord finner vi den ene snåle figuren etter den andre. Vi er med «Stena Saga» fra Oslo til Frederikshavn - og igjen måtte vi spørre hverandre:

- Hvor finner de alle disse folkene?

Det er ikke godt å si. Kanskje på en campingplass på Kongsvinger, en Coop-butikk på Mysen eller et bingolokale på Sagene? Rullings- og winnertip-faktoren er så høy at både jeg og kånå (helst kånå) må finne på noe forefallende arbeid for å unngå å se de mest pinlige episodene.

Når DJ Donald kommer med sine mest fargerike dresser, t-skjorter med halvnakne damer og hatten på snei - får jeg trang til å snu meg bort et øyeblikk. Denne Nordlands Trompet mener at han er guds gave til kvinnen - hvis han da ikke stiller i kombinert.

Sånn går no dagan - og innimellom skal vi også se på Truls à la Hellstrøm, Jakten på kjærligheten, Farmen og jeg vet ikke hva.

Får håpe det ikke har skjedd noe på nyhetsfronten i det siste, i alle fall!

LES FLERE THIME-OUT HER!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...