Ingen mistenkte etter moskébrann i Egersund

Politiet har ingen mistenkte etter at en moské under oppussing i Egersund brant natt til fredag. Bygningen som brant var et gammelt bedehus.

Bygningen som brant var tidligere kjent som Evangeliehuset i Egersund, men bygningen har ifølge Dalane Tidende stått tom i flere år og var under oppussing for å brukes som moské.

Huset, som fikk omfattende skader i brannen, skulle brukes som muslimsk forsamlingshus for Egersund muslimske samfunn (EMS).

- Saken er under etterforskning. Det er per nå ikke noe som tyder på at det har skjedd noe kriminelt. Det er ingen mistenkte i saken. Vi har opplysninger om at bygget var under oppussing, sier Endre Thue, politifaglig etterforskningsleder i Sørvest politidistrikt til Dalane Tidende mandag.

Politiets innsatsleder ved brannen ga en lignende uttalelse mens slukningsarbeidet fortsatt pågikk. Det reagerte advokat Svein Erling Jensen, som har bistått Egersund muslimske samfunn (EMS), på.

- Jeg reagerer på at politiet går ut og sier at det ikke er noe mistenkelig på dette tidspunktet. Jeg synes ikke det lokale politiet skal fortsette å etterforske denne saken. De har nærmest konkludert før saken er startet. Jeg vil derfor sende et brev for å be om at politi fra utenfor Egersund etterforsker saken.

- Politiet etterforsker videre og håper å kunne gå inn i den brannskadde bygningen mandag eller tirsdag, sier seksjonsleder Alf Skibstad ved Eigersund politistasjon til NRK.

Dalane Tidende skrev i forrige uke at naboer til den nyetablerte moskeen i Egersund sentrum ba kommunen sette en stopper for virksomheten. De mente at det må søkes om bruksendring dersom bygget igjen skal tas i bruk som menighetslokale. Men verken rådmannen eller planteknisk utvalg i kommunen mente det var nødvendig å stille krav om det.

(©NTB)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...