Ingen topplasseringer for de norske skiskytterkvinnene

Marte Olsbu Røiseland brukte verdenscupstarten som trening og var fornøyd med 18 treff på normaldistansen i Slovenia torsdag. Hun ble beste norske på 21.-plass.

Froland-løperen pådro seg to tilleggsminutter på 15-kilometeren i Pokljuka. Bomskuddene kom på første stående skyting og siste liggende.

Olsbu Røiseland endte 1.33,9 minutter bak den ukrainske vinneren Julia Dzjyma.

- Jeg er ganske fornøyd. Dette var min første skikkelig gjennomkjøring siden sommer-NM, så jeg tar dette som trening. Jeg kjenner at formen ikke er helt der den skal være, sa hun til NRK og fortsatte:

- Den ene bommen på stående var irriterende, men jeg er fornøyd med 18 treff. Jeg håper nå at den fysiske formen skal bli bedre.

Monika Hojnisz fra Polen så lenge ut til å vinne torsdagens renn, men fra startnummer 94 slo Dzjyma til med perfekt skyting og vant 5,9 sekunders margin. Det var hennes første verdenscupseier.

Rask i sporet

Tiril Eckhoff stilte ikke til start torsdag. Hun står over verdenscupåpningen for å bli best mulig forberedt til resten av sesongen. Eckhoff har den siste tiden slitt med forkjølelse, men er nå frisk og tilbake i trening.

Ingrid Landmark Tandrevold tok 28.-plassen og var nest best av de norske. Hun pådro seg ett tilleggsminutt på alle de tre første skytingene, men viste i sporet imponerende langrennsform. Spesielt på sisterunden holdt hun en fart få greide å matche.

- Det var klassisk overtenning. På standplass var jeg litt for ivrig. På siste stående skyting bestemte jeg meg for skyte fullt, og det klarte jeg jo. Jeg viste der at jeg kan, sa Tandervold til NRK.

Bedring

Torsdagens renn ble en fin opptur for Synnøve Solemdal. 29-åringen slet tungt da hun søndag gikk mixedstafett for Norge, men på 15-kilometeren holdt hun seg til kun én bom og klarte seg bedre i langrennet. Det holdt til en 39.-plass.

Thekla Brun-Lie hadde fire bom og ble nummer 73. To av tilleggsminuttene kom på siste skyting. Undervis i løpet måtte hun slite med at reimen røk.

Emilie Aagheim Kalkenberg noterte seg for seks bomskudd i vinterens første individuelle verdenscuprenn. Hun endte på 84.-plass.

Sprint står på kvinnens Pokljuka-program lørdag. Dagen etter er det 10 kilometer jaktstart.

(©NTB)

Marte Olsbu ble nummer 21 som beste norske skiskytter på kvinnenes normaldistanse i verdenscupåpningen i Slovenia. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...