Ishockeysjefen prioriterte muskler og duellstyrke

Landslagstrener Petter Thoresen sier at han var ute etter spillere som kunne bekle roller da ishockeytroppen til OL ble tatt ut.

Seks spillere er byttet ut fra troppen som var med i VM i Frankrike i mai. På sosiale medier ble det murret over at treneren hadde hentet inn sønnen Steffen Thoresen i troppen, og det ble også murret over at sønnen til sportssjef Petter Salsten, Eirik, er med til OL.

Petter Thoresen forklarte at uttaket ble slik blant annet med bakgrunn i evalueringen fra VM i Frankrike. Der kom det fram at Norge trengte mer duellstyrke og flere klare rollespillere, spesielt nedover i systemet, i tredje- og fjerderekken.

- Hvorfor har du tatt inn såpass mange nye?

- Andreas Martinsen er selvskreven ut. Han er bundet av sin NHL-avtale. Jørgen Karterud har vært skadd i hele år, og det har delvis Dennis Sveum også vært. Han har spilt de siste sju kampene for Stavanger Oilers. Steffen Søberg har takket nei til landslaget. Utskiftningene er ikke så voldsomme, sa Thoresen til NTB etter at troppen til OL ble presentert i Olympiahallen ved Sognsvann i Oslo onsdag ettermiddag.

- Alle tenker at det er fordi det er sønnen. Det er spesielt når han ikke er i nærheten av å være i 1.-rekken, og han har ikke vært på samling i forkant. Det er en 2.- eller 4.-rekkespiller i den norske ligaen. Da synes jeg det er rart at han er med, sa TV 2-ekspert Erik Follestad Johansen til TV-kanalen.

Han ville heller hatt med Sondre Olden, som spiller godt i kroatisk serie, og er overrasket over at han ikke ble foretrukket.

- Jeg skulle likt å høre begrunnelsen for det, sier han.

Forsvar

Thoresen forsvarte uttaket av sine nye menn:

- Stefan Espeland, Tommy Kristiansen og Eirik Salsten var med i OL-kvalifiseringen, men både Kristiansen og Salsten var skadd i inngangen mot VM. Det er roller vi vil besette. Det er det viktigste, sa Thoresen.

- Et lag må bestå av spillere av forskjellige kvaliteter, og det ble betonet i vår evaluering at vi ville ha spillere som var fysiske og mer duellsterke. Derfor er karer som Tommy Kristiansen, Eirik Salsten og Steffen Thoresen med. Det er spillere med en mer defensiv tankegang. Det er der vi må være ekstremt gode til å spille uten puck. Vi må selvfølgelig score mål, men det klarer de når de har dagen sin.

Optimisme

Norge er i gruppe med Sverige, Finland og Tyskland, og målsettingen er å ta seg fram til en kvartfinale.

- Vi er optimister og mener det er viktig å legge lista høyt for oss selv. Vi vet at det er vanskelig å slå Sverige og Finland, men vi spilte bra mot Finland i VM i fjor og tapte først i «sudden». Sverige har gode hjemlige spillere og 12 fra KHL. De er vriene å slå, men vi kan klare det med vår måte å spille hockey på. Jeg synes at vi er blitt mye bedre til å spille defensivt uten puck. Det er selvsagt Tyskland vi må legge bak oss på veien mot en kvartfinale, sa Thoresen.

(©NTB)Landslagssjef Petter Thoresen etter 6-0-seieren mot Frankrike i desember. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...