Italienske Ligaen vinner stort over koalisjonspartneren M5S

Den italienske Ligaen vant stort over populistiske Femstjernersbevegelsen i et regionalt valg i Italia som anses som en syretest før EU-parlamentsvalget i mai.

Ytre høyre-partiet Ligaen fikk 28 prosent av stemmene i lokalvalget i Abruzzo-regionen.

En allianse ledet av Ligaen, og som inkluderer tidligere statsminister Silvio Berlusconis parti Forza, vant valget med til sammen 48 prosent av stemmene. Leder for regionen ble dermed blokkens kandidat Marco Marsilio.

Det populistiske partiet Femstjernersbevegelsen (M5S) fikk 19 prosent av stemmene.

Partiet ledes av Luigi Di Maio, nå finans-, arbeids- og sosialminister, mens Ligaen ledes av innenriksminister Matteo Salvini. Både Salvini og Di Maio brukte store ressurser på valgkampen i Abruzzo.

De to partiene danner Italias koalisjonsregjering, men parlamentsvalget i EU kan endre dette. Fra 23. til 26. mai skal EU-borgere velge nye representanter til EU-parlamentet. Dersom Ligaen gjør det godt i dette valget, vil Salvini trolig søke nyvalg i Italia i et forsøk på å kvitte seg med koalisjonspartneren M5S.

I regjeringsvalget i fjor fikk Di Maios M5S 33 prosent av stemmene, mot 17 prosent for Ligaen. Siden da har Salvinis liga økt oppslutningen blant annet som følge av partiets strenge innvandringspolitikk. Ligaen har nå størst oppslutning i Italia, 34 prosent, viser en Ipsos-måling gjort søndag.

(©NTB)

Italias innenriksminister Matteo Salvini kan glede seg over at hans parti vant stort over populistiske Femstjernersbevegelsen i et regionalt valg i Italia som kan gi en pekepinn på utfallet i EU-parlamentsvalget i mai. Foto: AP / Andrew Medichini / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...