— Jeg slår ham gjerne en gang til!

MØTES IGJEN: Alexander Hagen (til høyre) vant over Giorgi Kandelaki fra Georgia under Nordic Fight Night i boksing i Nyköping i Sverige i desember 2015. Lørdag møtes de igjen. Arkivfoto: NTB SCANPIX Foto: Henrik Montgomery/TTKJØP BILDE

Forrige gang Giorgi Kandelaki møtte Alexander Hagen, fikk Kandelaki juling. Lørdag kveld møtes de igjen.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 16.02.2019 kl 13:15

Lørdag 19. desember 2015 gikk det en smule hett for seg i bokseringen i Rosvalla Arena i Nyköping i Sweden. Flekkefjord-bokseren Alexander Hagen bokset sin 10. proffkamp, og tok sin niende seier da han slo mannen fra Georgia på poeng etter fire runder.

Lørdag kveld møtes de igjen. Flekkefjord-bokseren har hatt en tålig bra progresjon i karrieren, selv om gjennombruddet kanskje lar vente på seg helt og fullt.

- Det er ting på gang, og jo mer jeg får bokse jo bedre skal dette bli. Jeg tar sikte på minst én kamp til før sommeren, sier Hagen til Agder.

Helgens kamp er hans 16. Han har vunnet 12, tapt to og gått én uavgjort.

Gammel kjenning

Giorgi Kandelaki (34) har bokset 25 kamper siden forrige gang han møtte Hagen i ringen. Det har ikke gått veldig bra, for å si det pent: 19 av kampene har endt med tap.

Det er ingen grunn til å tro at Hagen går på en blemme i Botniahallen i den finske byen Korsholm - Mustasaari - på finsk. Kampen skal etter planen går over seks runder.

- Som vanlig håper jeg jo å slå ut motstanderen så tidlig og klart som mulig, men for å få enda mer kamptrening kan jeg gjerne gå alle rundene. Jeg må selvsagt avfinne meg med å være favoritt, men kan uansett ikke ta lett på det. Men min record er langt bedre enn hans, og jeg har også alderen på min side. Jeg er fortsatt på vei oppover karrieremessig. Det er nok ikke lørdagens motstander, sier Hagen.

Men legger til:
- Kandelaki har blitt stoppet før tid bare én gang på over tre år. Sist vant jeg en enstemmig poengseier, men han var ikke lett å treffe rent. Om jeg stopper ham før tiden er over, gjør jeg en stor «statement.»

Polakk

Flekkefjæringen skulle egentlig ha bokset mot polske Michal Ludwiczak, men vedkommende måtte kaste inn håndkleet.

- Det ble forklart at han hadde pådratt seg en ryggskade og at han ikke ville bli klar. Da var det bare å finne en ny motstander så raskt som mulig. Kandelaki var ledig, og jeg visste hvem han var. Jeg har studert min forrige kamp mot ham nå nylig, og ser klart og tydelig at han skal slås. Han går ofte kampene helt ut

- Hva blir veien videre?
- Etter lørdagens kamp og forhåpentlig en ny seier, er vi mer eller mindre klare til å offentliggjøre at jeg har inngått en treårig avtale med en en boksepromotor/selskap. Jeg kan ikke si hvem det er nå, men dette vil gi karrieren min et løft og også enda mer forutsigbarhet. Jeg er nød til å komme inn under enda strammere rammer, slik at jeg vet hva jeg har å forholde meg til og så videre.

Mesterbelte

Hagen er såkalt baltisk mester, det vil si at han er innehaver av tittelbeltet til den baltiske bokseunionen. Beltet henger ikke veldig høyt - men er et steg på veien mot høyerehengende belter.

- Jeg vet at det finnes belter der ute som er langt mer ettertraktede og mer verdt enn det jeg har nå. Med ny promotoravtale ser jeg lyst på fremtiden, meddeler Hagen.

Han kom for kort tid siden hjem etter enda et treningsopphold i Las Vegas i USA.

- USA-oppholdene har gjort meg til en bedre bokser. Der ble jeg som tidligere trent av Luis Monda på Johnny Tocco's Boxing Gym. Jeg får mye god sparring og kvalifisert motstand der borte. Det skal i alle fall ikke stå på forberedelsene, slår Hagen fast.

VIDEO FRA INNVEIINGEN

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...