Juniorjentene i håndball til VM-semifinale

Norges juniorlandslag i håndball for kvinner lå lenge under, men tok seg til VM-semifinale med 27-26 over Frankrike etter ekstraomganger.

Ragnhild Valle Dahl hadde misset med fire av fem avslutninger, men hun scoret Norges vinnermål da hun prøvde seg igjen sekunder før slutt i forlengningen.

Ane Hovland utlignet til 24-24 rett før slutt i ordinær tid, og keeper Guro Nestaker reddet deretter Frankrikes forsøk på å avgjøre i siste sekund.

- Dette var virkelig en lagseier. Vi hadde fokus på samhold før kampstart, og på at alle skulle bidra. Vi har slitt i forsvar i halvannen uke, men den arbeidsinnsatsen som ble nedlagt i kvartfinalen var helt ekstrem, sa Vigdis Holmeset i trenerteamet til handball.no.

Frankrike ledet med to mål ved pause. 12 minutter før slutt var den franske ledelsen oppe i fire mål, men Norge ga aldri opp og kjempet seg inn i kampen.

- Vi er ekstremt fornøyd med hele laget, men aller mest med at vi fikk til forsvaret, sa Holmeset.

Gode målvakter for begge lag i ekstraomgangene gjorde at kampen var svært jevn hele veien, og lagene vekslet på å lede inntil Norge var foran til sist.

Henny Ella Reistad var norsk toppscorer med sju mål, men trengte hele 17 avslutninger. Mariann Gabrielsen scoret på alle sine fire avslutninger, mens de to andre firemålsscorerne Guro Nestaker og Line Ellertsen trengte 10 skudd hver.

Norge møter Russland i semifinalen fredag. I den andre semifinalen spiller vertsnasjonen Ungarn mot Sør-Korea.

(©NTB)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...