– Kamp mot A- og B-lag i arbeidslivet

Morgan D. Salminen (SV) gikk i sin 1. mai-appell til kamp mot et A- og B-lag i arbeidslivet.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 01.05.2018 kl 18:07

– Vi er dessverre på god vei å få et A og B lag i arbeidslivet. Et A-lag som består av arbeidsfolk med trygge, faste ansettelser og fast inntekt og et B-lag med arbeidere innleid fra vikarbyråbransjen, mange med 0-timers kontrakter, altså ingen lønn mellom oppdragene og dermed usikker lønn og midlertidighet, påpekte Salminen og fortsatte:
– Etter vikarbyråbransjens inntog på begynnelsen av 2000-tallet har løsarbeid og uttrygghet blitt hverdagen til alt for mange. En av grunnene er at bemannningsbyråene har fått for mye makt og for stor plass i norsk arbeidsliv. Som SVs Audun Lysbakken har sagt fra Stortingets talerstol:» Der folk i gamle dager satt med lua i hånda sitter de nå med telefonen i hånda og lurer på om det blir noe jobb. Det skjer innenfor kommuner og innenfor velferden, det skjer innen industrien og det skjer innen bygg- og anleggsbransjen».

Skaper utrygghet

Salminen påpekte at når arbeidslivet blir utrygt og uforutsigbart så skjer det noe med samfunnet og arbeidsvilkårene.
– Hvor interessant er det å planlegge familieforøkelse når man ikke har en trygg jobb og fast inntekt? Hvor interessant er det for bankene å låne ut penger til arbeidere uten fast jobb og inntekt? Hva med framtidsutsiktene til den enkelte? Er man innleid arbeider, hvor lett er det å si fra om kritikkverdige forhold på arbeidsplassen? Hva med arbeidsmiljøet og samholdet blant kollegaene? Hva med organiseringsgraden og arbeidet til den enkelte tillitsvalgte? lød rekken av retoriske spørsmål fra Salminen som selv svarte:
– Jeg mener vi er nødt til å ta kampen for å begrense bemanningsbyråenes makt og innflytelse i arbeidslivet. Lokalt her i Flekkefjord kommune økte utgiftene til bruk av bemanningsbyråer innen helse og omsorg kraftig fra år til år. SV satt fokus på problemet. Etterhvert innså bystyremedlemmene at dette ikke kunne fortsette. Et forslag i bystyrets møte i november i fjor lyder slik: Kommunen har som mål å tilby flest mulig ansatte fulle stillinger og betingelser som gir god og stabil rekruttering. Bruk av innleide vikarer skal bare skje unntaksvis» Forslaget ble enstemmig vedtatt. Folkens: Det nytter å ta kampen!
Vi kan og må ikke godta innleie som en fast ordning i stedet for faste og trygge ansettelser. Å godta dette er som å godta sosial dumping.

Organisert

– Et uorganisert arbeidsliv skaper et utrygt samfunn. Det lager skiller mellom folk. Det skaper A og B lag, sa Samlinen.
– Det å skape et trygt, organisert arbeidsliv og ha ei lønn å leve av er å ta samfunnsansvar. Arbeidernes dag, en sterk fagbevegelse og politikere som tar arbeidere på alvor trengs i høyeste grad nå og i framtida. Til neste år er det kommune- og fylkestingsvalg. Jeg oppfordrer alle til å stemme inn partier og politikere som er for et rettferdig arbeidsliv, som vil ha hele og faste stillinger med ei lønn å leve av, som tar fagbevegelsen på alvor og som ikke minst tør ta kampen mot de mange useriøse kommersielle bemanningsbyråene. Innleie skal og må ikke erstatte fast ansatte! Ja til faste ansettelser og et trygt arbeidsliv for alle!, sa Salminen og gratulerte de fremmøtte med dagen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...