Kongresspolitikere krever offentliggjøring av Muellers rapport

Både demokrater og republikanere i Representantenes hus krever at hele rapporten til spesialetterforsker Robert Mueller må offentliggjøres når den er ferdig.

En uttalelse om rapporten ble enstemmig vedtatt i Representantenes hus torsdag.

Uttalelsen er ikke bindende, og Republikanerne har kritisert den. Likevel valgte 190 republikanere å stemme for den, og ingen stemte mot.

Dermed har Kongressens andrekammer sendt et sterkt signal om at hele sluttrapporten om Muellers Russland-etterforskning bør offentliggjøres.

I mediene spekuleres det på om etterforskningen nærmer seg slutten og at Mueller snart vil overlevere sin rapport til det amerikanske justisdepartementet. Deretter vil det være justisminister William Barr som formelt avgjør hvor mye av rapporten som offentliggjøres.

Mueller jobber primært med å finne ut om Donald Trumps medarbeidere samarbeidet med russiske myndigheter i valgkampen i 2016. Mistanken er at det foregikk et samarbeid for å undergrave Hillary Clintons valgkamp.

Så langt er ingen blitt tiltalt for samarbeid med russerne for å påvirke valget. Men Mueller og hans folk har avdekket andre typer kriminalitet, og det kan fortsatt komme nye tiltaler.

Til sammen er over 30 personer blitt siktet eller tiltalt som et resultat av etterforskningen. Seks av dem er tidligere Trump-medarbeidere. Presidentens tidligere valgkampsjef Paul Manafort er i løpet av den siste uken blitt dømt til over sju års fengsel for blant annet skattesvindel, hvitvasking av penger og forsøk på å påvirke vitner.

(©NTB)

Robert Mueller forsøker å finne ut om Donald Trumps medarbeidere inngikk et samarbeid med russiske myndigheter for å undergrave Hillary Clintons valgkamp i 2016. Foto: Charles Dharapak / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...