Kontraktsboom og «kø» av lærlinger

MANGE LÆRLINGER: AMV har i år hele 14 lærlinger. De som er på bildet er Preben Pedersen, Martin Bakke Sira, Kai-Roger L. Osen, Ingrid Thele, Ida Marie Biktjørn, Even I. Hanssen og Arne Johan Dugan, Johan Eiesland, Jan Terje Vatland, Marte C. Vikane og Martin Antonsen. Foto: Ingvill Mydland EgeliKJØP BILDE

Tallene peker oppover for AMV, som har inngått flere kontrakter i Kina, Norge og Sverige. Bedriften har i tillegg doblet omsetningen på to år. Også tallet på lærlinger er på topp.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 12.04.2018 kl 20:30

Tidligere var flekkefjordsselskapet AMV et typisk offshoreselskap, der oljerelaterte salg representerte tretti prosent av totalomsetningen. I dag er den havnet på under 1 prosent. Det er klart det smerter.
- Det er en drastisk nedgang. Vi har de siste to årene vært igjennom en omstillingsprosess hvor alle medarbeidere på AMV har gjort en fantastisk jobb med å jobbe med forbedringer og øke konkurransekraften til AMV. Jeg er utrolig stolt av den jobben alle på AMV har lagt ned de siste to årene. Vi har vist at vi klarer å ha en lønnsom drift også når vi kun har et forretnignssegment å jobbe imot, forteller Adm. dir. Peder Andersen.

STOR ØKNING: - Det kinesiske markedet er i sterk vekst. Det er vanskelig å forutse omfanget av dette, konstaterer Peder Andersen. Foto: Ingvill Mydland EgeliKJØP BILDE

Internasjonalt selskap

Fra hovedkontoret i Svegeskogen i Flekkefjord troner det store, røde AMV-bygget over byen med totalt 150 medarbeidere i Flekkefjord. AMV AS er et privateid internasjonalt selskap som opererer egne selskaper med virksomhet i Sør-Amerika og Asia. Totalt består gruppen av rundt 180 ansatte.Krisen som har preget oljeindustrien har preget også den 158 år gamle flekkefjordsbedriften. Men AMV har klart å kompensere den omsetningssvikten som offshoremarkedet har representert med økt omsetning i bedriftens andre segment som er tunnel og anlegg.

- Inngåelse av kontrakter i Kina, god ordreinngang i Norge og suksess med vår etablering i Sverige har medført at vi har doblet omsetningen. I 2017 var omsetningen cirka 625 millioner kroner mot 308 millioner to år tilbake, i 2015, sier Andersen.

- Vi har gode forventninger til markedet fremover og pr. i dag så har vi godt med arbeid til oktober inneværende år. Vi forventer en videre positiv utvikling basert på de prosjekter som vi ser kommer både i Norge, Sverige og Kina, forteller Peder Andersen.

Økt konkurransekraft

2018 vil for bedriften bli krevende i likhet med de foregående årene, med tanke på nye kontrakter samt et høyt fokus på utvikling av nye produkter. AMV lever i et sterkt konkurranse preget marked hvor de hele tiden må være på tå hev for møte konkurransen på best mulig måte. AMV kommer i tillegg i år til å introdusere ytterligere et av bedriftens produkter i Kina og har store forhåpninger til at dette kommer til å være et attraktivt produkt også for dette markedet.

Høyt investeringsnivå

– Vi har i 2018 investert i en rekke nye produksjonsmaskiner som blir levert i mai og september som vi har store forhåpninger vil gi oss ytterligere økt konkurransekraft. Utover dette så videreutvikler vi vårt utleie markedet hvor vi leier ut våre egne produkter til ulike entreprenører, her vil vi øke antall rigger ila 2018, sier Andersen.

Ny kompetanse

– AMV er også nå ute og rekrutterer både tradisjonelle ingeniørfag, fagfolk, lærlinger og nytt for AMV er at vi også ser etter software/IT personnel. Dette er et ledd i vår satsning i en bransje som stadig er i endring og vi ser et stort potensiale også her i fremtiden, fremholder AndersenSom Agder tidligere har skrevet leverer AMV mange borerigger og annet tunnelutstyr både til Kina og andre land i tillegg til hjemmemarkedet til entreprenører som bygger tunneler i Norge. Veibygging, samt gruvedrift i Sverige og Finland er også endel av markedet til bedriften som for et par år siden etablerte en datterbedrift i Sverige med 30 ansatte i verksted- og konsulentaktivitet. Vår konsulent virksomhet i Sverige er i vekst og vi vil også i løpet av 2018 ha opprettet egen avdeling også i Norge, forteller Andersen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...