Kortvarig gullglede for Choi

Choi Min-jeong lot seg hylle av hjemmefansen som vinner av 500 meter skøyter kortbane, men feiringen endte i bitter skuffelse.

Først viste målfotoet at italienske Arianna Fontana var først over mål. Deretter ble Choi disket i finalen for å ha hindret en konkurrent. Dermed ble hun flyttet helt ned til sjetteplass, bak vinneren av B-finalen.

- Jeg slo henne, med eller uten diskvalifikasjonen, sa Fontana etter å ha sikret Italias første gull i Pyeongchang-lekene.

Hun tok sin sjette OL-medalje i karrieren og er dermed mestvinnende kortbaneløper sammen med kinesiske Wang Meng.

- Jeg gjorde mitt beste. Selv om det ikke endte godt, angrer jeg intet, sa Choi.

- Men jeg synes synd på de koreanske tilskuerne.

Yara van Kerkhof fra Nederland ble flyttet opp til sølv, mens Kim Boutin fra Canada fikk bronse.

Det britiske medaljehåpet Elise Christie, som ble disket tre ganger i Sotsji-OL, var med i tetstriden helt til hun falt på siste runde og endte på fjerdeplass.

Flere av favorittene røk ut før finalen på grunn av straffer. Det gjaldt kineserne Fan Kexin og Qu Chunyu og den canadiske veteranen Marianne St-Gelais. Det amerikanske stjerneskuddet Maame Biney endte sist i sin kvartfinale.

(©NTB)Arianna Fontana leder finalen på 500 meter skøyter kortbane på vei mot OL-gull tirsdag. Det skjedde etter mye dramatikk. Foto: Patrick Semansky, AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...