Kim Larsen til Allsang på Grønnes

Per E. Birkeland (til venstre), Sigurd Bruhjell, Thor Kristian Rasmussen, Kjell Martin Eide og Knut Kjøde slo an tonen på Grønnes før helgen. I sommer lover de en snøfri sangfest.KJØP BILDE

Fredag 11. juni er det duket for Allsang på Grønnes! På plakaten står danske Kim Larsen. Arrangørene jobber også med andre kjente artister.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Svenskene har Allsång på Skansen.

TV 2 har Allsang på Grensen.

MINNER: Nå får Flekkefjord Allsang på Grønnes. For dem som er gamle nok bør dette arrangementet vekke minner. For det har som kjent vært arrangert festligheter på Grønnes tidligere.

-- Vi har jobbet i flere måneder for å få dette til. Nå er det klart at Kim Larsen kommer. Det ble stor suksess forrige gang han var her, og vi håper og tror at han fortsatt trekker mange folk til Flekkefjord, sier Sigurd Bruhjell i Flekkefjord Bytelt AS, som arrangerer allsangen sammen med Flekkefjord Sangforening.

KOMMER IGJEN: Kim Larsen sørget for god stemning da han og bandet Kjukken opptrådte i regnværet på Tollbodplassen i Flekkefjord i juli 2008. Til sommeren gjør han og bandet fire konserter i Norge.

-- Vi er ikke redde for at han er oppbrukt. Hans sanger passer dessuten godt å et allsang-arrangement, mener Bruhjell.

Dersom det går i orden, skal Kim Larsen delta med et par-tre sanger på allsangen -- før kveldens avsluttes med konsert med ham og bandet.

-- Det hadde vært moro om vi kunne fått ham til opptre også på allsangen -- gjerne sammen med sangforeningen.

GAMMEL TRAVER: Kim Larsen fyller 65 år i oktober, men er like populær i dag som da han startet karrieren for mer enn 30 år siden. Han er en sann norgesvenn.

-- Da han var her forrige gang sa han klart ifra om at han mer enn gjerne ville tilbake. Derfor er vi glade for at han nå kommer igjen.

I disse dager gjennomfører Kim Larsen & Kjukken en klubbturnè i Danmark. Der meldes det om utsolgte hus over hele linjen.

-- Det sier vel det meste om populariteten, mener Bruhjell.

FOLKSOMT: Arrangørene regner med mye folk på allsangen.

-- Vi kan nok ta inn i overkant av 2000 mennesker. Vi skal selvsagt søke kommunen om leie av badeplassen, men dette bør være så positivt for byen at det går i orden. Scenen skal stå ved kanonene, opplyser Bruhjell.

Som også skal sette opp en storskjerm, slik at alle skal se godt.

Flekkefjord Sangforening setter i april opp «kabaryen» «Okka Flekkefjord». Når allsangen dras i gang på Grønnes er sangforeningen svært mannsterkt på plass.

OPPVOKST PÅ GRØNNES: -- Vi vokste jo nærmest opp på Grønnes -- og det skal folket få merket i kabaryen. Her tar vi for oss ting og tang fra Grønnes' historie. Vi har rett og slett tenkt å ta tilbake Grønnes, slår sangforening-trioen Knut Kjøde, Thor Kristian Rasmussen og Kjell Martin Eie fast.

De mener at mange i byen har et forhold til Grønnes:

-- Absolutt. Her møtte mange tidligere og nåværende ektefeller. Mange hadde sin debut her ute -- på flere områder, sier Rasmussen -- og flirer godt i skjegget!

KJENT ARTIST: Arrangørene jobber iherdig med å spikre hele programmet. Noen brikker gjenstår. Blant annet jobbes det med en kjent norsk artist som skal binde allsangkvelden sammen.

-- Det er ting på gang, men vi har ikke fått 100 prosent bekreftelse på at vedkommende er klar. Vi regner med at det går i boks, sier Bruhjell.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...