Kulturpris til Tore Kvæven

HEDRET: Tore Kvæven (nærmest) ble hedret av blant annet kultursjef Alf Sveinung Haughom da han ble Bragepris-vinner i fjor. I går fikk han kulturprisen i Sirdal. Foto: Agnar Klungland

Juryen for kulturporisen i Sirdal 2019 hadde ikkje vanskeleg oppgåve når dei skulle finna kandidat

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Forfattar Tore Kvæven peika seg raskt ut. Han var med i programmet på kulturkvelden torsdag med opplesing frå siste boka: «Når landet mørknar», og han var med i «bokprat» frå scenen. Prisen fekk han fem dagar før han fyller femti år.

Sauebonden er til dagleg lærar. Romanforfattaren vann Brageprisen i skjønnlitteratur i 2018. Han er utdana ved Landbrukshøgskolen på Ås. Han har budd på Jørpeland, i Trondheim og Reykjavík.

Stor lesarskare

Han debuterte i 2011 med spenningsromanen «Hard er mitt lands lov» som han brukte tjue år på skriva. Boka omhandla vikingtokter til Afrika. Siste boka «Når landet mørknar», handlar om den norrøne busettinga på Grønland på slutten av 1200-tallet. Den fekk han terningkast 6 for. I 2013 gav han ut romanen «Kameljegeren». Tore Kvæven har gjennom sitt forfattarskap fengd ein stor lesarskare. Han viser at han legg ned mykje forarbeid med grundig research, gir gode skildringar og har eit flott og lettfatteleg nynorsk språk. Han har satt Sirdal på kartet på en veldig positiv måte.

Skjold

Kulturprisen er eit keramikkskjold til å henga på vegg, diplom og gåvesjekk på 10.000 kronerJuryen gav ros til forfattaren frå Sirdal, og publikum på kulturkvelden heidra Kvæven med stor applaus.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...