Kvinne dømt til 13,5 års fengsel for å ha drept ektemannen

En 51 år gammel kvinne er dømt for å ha drept ektemannen med to knivstikk i parets bolig på Grefsen i Oslo i fjor sommer. Hun anker dommen.

Under rettssaken hevdet kvinnen at hun handlet i nødverge, men det trodde ikke Oslo tingrett på og dømte henne til 13,5 års fengsel, ifølge TV 2.

Kvinnens forsvarer, advokat Thomas Øiseth, sier at dommen kommer til å bli anket.

- Min klient mener at hun har handlet i nødverge, og at tingretten har vurdert bevisene feil når de dømmer henne for drap, sier Øiseth til kanalen.

Krangel

Drapet skjedde 11. juli fjor.

Kvinnens ektemann, som var i 30-årene, ble påført to stikk: ett i halsen og ett i brystet. Han ble erklært død på stedet, like etter at nødetatene kom fram. Kvinnens to tenåringssønner, som hun har fra et tidligere forhold, var i boligen da drapet skjedde, og det var en av dem som varslet politiet om knivstikkingen.

Bakgrunnen for hendelsen var en krangel som eskalerte, og kvinnen plukket på et tidspunkt opp en kniv. Selv hevder hun at planen var å gjemme kniven, men at ektemannen dukket opp og angrep henne før hun knivstakk ham.

Anmeldt for vold

Avdøde har i flere år jobbet som yrkesmilitær soldat i Gambia. I 2011 møtte han den norske kvinnen, og de giftet seg i 2012.

Kvinnen skal to ganger i 2014 - i januar og november - ha anmeldt ektemannen for vold, og bedt om at han ble ilagt besøksforbud. Men begge anmeldelsene ble ifølge politiet trukket tilbake etter kort tid. Årsaken skal ha vært at mannen hadde flyttet tilbake til kona.

I dommen vises det ifølge TV 2 til at ektemannen ved enkeltstående anledninger kan ha utøvet mindre alvorlig vold mot kona.

- Ikke nødverge

Retten mener imidlertid at dette ikke ga grunnlag for noen generell frykt for alvorlige og livstruende angrep fra hans side. Dette er kvinnen uenig i, opplyser forsvarer Thomas Øiseth.

I dommen skriver Oslo tingrett at de ikke mener det er grunn til å frifinne kvinnen på grunn av nødverge.

- Retten finner det bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte ikke var utsatt for noe pågående eller umiddelbart forestående angrep fra ektemannen, og at hun heller ikke oppfattet situasjonen slik at hun var utsatt for et ulovlig angrep, heter det i dommen.

(©NTB)

Mannen ble drept i parets leilighet på Grefsen i Oslo i juli i fjor. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Oslo tingrett dømte kvinnen for å ha drept ektemannen sin. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...