Leder: Optimisme i det nye året

Ny aktivitet: Ny aktivitet i regi av AMV med reparasjoner av borerigger i et av de tidligere verkstedene på Simek er noe av det som skaper nye arbeidsplasser i Flekkefjord.

DE SISTE rakettene har for lengst falt til jorden og høytid er definitivt over. I dag er det stort sett vanlig arbeidsdag for de aller fleste. Men det...

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

DE SISTE rakettene har for lengst falt til jorden og høytid er definitivt over. I dag er det stort sett vanlig arbeidsdag for de aller fleste. Men det er begynnelsen på et helt nytt driftsår som alltid medfører en viss spenning. En ringerunde som Agder har gjort til bedrifter i våre fem kommuner, viser at det er optimisme, kanskje mer optimisme ved inngangen til 2019 enn det har vært på mange år. Det er et godt tegn.

HELT SIDEN det dramatiske oljeprisfallet i 2014 har mye av norsk industri vært preget av forsiktighet. Prisfallet skapte store utfordringer også for det lokale næringsliv - og var nok årsaken til at Simek i fjor på forsommeren måtte melde oppbud. For Flekkefjord som har vært en stor verftsby, har vi gått inn i det nye året, uten at det lenger skal bygges nye båter. Men i kjølvannet av konkursen skjer det heldigvis positive ting - og troen på fremtiden er stor.

MYE AV det som skjer lokalt er imidlertid avhengig av hva som skjer internasjonalt. Globaliseringen har vært stor de seneste tiårene - men fikk i fjor et kraftig tilbakeslag gjennom oppsigelser av handelsavtaler mellom USA og en rekke land. Det kan fort få konsekvenser - og de internasjonale konjunkturer spiller en større rolle for det lokale næringsliv enn det vi kanskje liker å tro. De seneste måneder har det vært store svingninger på børsene og oljeprisen har vært som en jo-jo.

LIKEVEL MENER økonomene at vi går et godt år i møte. 2019 tegner bra for bedriftene - og SSB mener at vi for første gang på flere år kan en god reallønnsvekst. Men det betyr samtidig at norsk økonomi går bedre og at rentenivået kommer til å stige.

SÅ MENS vi for et par dager siden takket pent for 2018, er det på sin plass å gi gode lykkeønskninger for 2019. Årets ligger der, med blanke ark - og det er hver enkelts oppgave å fylle disse arkene med gode opplevelser og positiv utvikling.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...