Leder: Som en heksejakt

Foto: Svein Løvland

SELV OM  det er hvert år er avvikssaker og feilbehandlinger på alle sykehus, og kulturen for å melde feil kan variere fra sykehus til sykehus, har Fæd...

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 25.11.2018 kl 09:39

SELV OM  det er hvert år er avvikssaker og feilbehandlinger på alle sykehus, og kulturen for å melde feil kan variere fra sykehus til sykehus, har Fædrelandsvennen den senere tiden valgt å slå opp saker der fylkeslegen påpeker feilbehandling på sykehuset i Flekkefjord. Man skal være opptatt av kvalitet på alle sykehusene - og vi forlanger kvalitet.

OGSÅ TIRSDAG 20. november hadde Fædrelandsvennen detaljer fra saker i Flekkefjord. De aller feste gamle saker som har vært omtalt tidligere. Det var ingen tilsvarende detaljer fra lignende avvikssaker og feilbehandlinger på sykehuset i Kristiansand selv om fylkeslegen i møtet med Sørlandet sykehus rapporterte om flere saker fra sykehusene både i Kristiansand og Arendal.

AVISEN GJØR dagen etter et poeng på lederplass av at innmelding av feil og forsikring av god kvalitet er viktig. Det er ingen uenig i. Allerede før kirurg Marcus Gürgen sa takk for seg i Flekkefjord på grunn av manglende tillit til sykehusledelsen påpekte både han og andre på sykehuset i Flekkefjord at meldekulturen for feil var for dårlig generelt i Sørlandet sykehus og at sykehuset i Flekkefjord ønsket at dette ble tatt skikkelig tak i. Det ble også bedt om faglig oppfølging, utveksling og felles trening for å få best mulig kvalitet og like prosedyrer på sykehusene.

SYKEHUSLEDELSEN VALGTE den gang å overhøre signalene. Det tok også alt for lang tid før fagdirektør/sykehusledelse grep inn da sykehuset i Flekkefjord meldte fra om en lege som ikke gjorde jobben skikkelig.

AT SYKEHUSET i Flekkefjord nå blir hengt ut for fagdirektørens/sykehusledelsens unnlatelsessynder for flere år siden med saker som fylkeslegen nå har sluttbehandlet fremstår som litt merkelig. Man burde da i det minste undersøkt nærmere om fagdirektør/sykehusledelsens manglende prosedyrer for feilmeldinger/avvik og manglende inngrep når noen viser seg å være udugelig også kan ha rammet sykehusene i Kristiansand og Arendal, eller om det var en unnlatelsessynd som var beleilig i en tid da sykehusledelsen hadde bestemt seg for å gjøre om sykehuset i Flekkefjord til et «distriktsmedisinsk senter».

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...