Eia pynter juletre

Leder av Lund Senterparti, Magnhild Eia, har i to leserinnlegg forsøkt å forklare, eller rettere sagt bortforklare, Senterpartiets holdning i juletres...

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Leder av Lund Senterparti, Magnhild Eia, har i to leserinnlegg forsøkt å forklare, eller rettere sagt bortforklare, Senterpartiets holdning i juletresaken i Lund kommune.

I første leserinnlegg begrunner hun kravet i svulstige ordelag med at «det derfor kan være riktig å få avklart det lokaldemokratiske handlingsrommet i lys av enkeltsaker». Den gang rettet Magnhild Eia kraftig kritikk mot saksbehandlingen i Lund kommune.

Samtlige øvrige partier i pnm-utvalget avviste Senterpartiets kritikk og saken fikk en svært grundig behandling i pnm-utvalget, både ved førstegangs behandling og ved behandlingen av kravet om lovlighetskontroll.

Også undertegnede -- som representerer Høyre i pnm-utvalget -- rettet skarp kritikk mot Senterpartiets krav om lovlighetskontroll og i første leserinnlegg fra Senterpartiet ble det spurt om hva Høyre var redde for.

Det Høyre er redd for, og som også fylkesmannens klare vedtak i saken viser, er at noen alltid vil søke omkamp gjennom krav om lovlighetskontroll på avgjørelser som åpenbart er av politisk karakter.

Lund Senterparti forsøker i leserinnlegg den 13.11.09 å ro seg i land med at saken om lovlighetskontroll «har bidratt til en bevisstgjøring av og en offentlig debatt om hvordan vi bruker matjorda i sentrale jordbruksområder».

Magnhild Eia viser med dette på en klar måte det kritikkverdige i kravet om lovlighetskontroll. Dersom Senterpartiet ønsker en bevisstgjøring og offentlig debatt om temaet kan hun bruke de virkemidlene hun ønsker, for eksempel interpellasjon, spørsmål i kommunestyret, leserinnlegg m.v.. I denne saken bruker hun en uskyldig tredjepart, nemlig søkeren som intetanende blir trukket inn i et spill hvor Senterpartiet bl.a. beskylder øvrige partier for å gjøre vedtak «mot bedre vitende".

Jeg tror ikke noen av de øvrige partier i Lund kommune ønsker å ha den karakteristikken hengende på seg.

Hogne Skjerpe

leder i Lund Høyre

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...