Naive salmeryttere til besvær

Jeg slutter aldri å forundres og fasineres over hvordan mine (og andres) skriverier kan oppfattes så totalt forskjellig fra person til person. Derfor ...

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Jeg slutter aldri å forundres og fasineres over hvordan mine (og andres) skriverier kan oppfattes så totalt forskjellig fra person til person. Derfor syns jeg det er så bra med (friske) meningsutvekslinger både i Agder og andre steder.

Steven Caswell har tydeligvis irritert seg kraftig over flere av oss som har fått spalteplass i Agder, noe hans innlegg i avisen 24/3 bærer tydelig preg av. Han virker som en engasjert ung mann med sterke meninger, og jeg syns det er veldig positivt at også han bruker sin rett til å fremme sine synspunkter i avisen. Ordbruken kunne kanskje vært litt mindre krass, men det vet jeg av erfaring endrer seg etter hvert.

Når jeg i dag leser mine egne avisinnlegg fra 30 år tilbake, ja, så må jeg bare innrømme at jeg av og til fryser litt på ryggen. Selv om jeg fortsatt står for det jeg skrev den gangen, så ville jeg aldri formulert meg på samme måten i dag. De fleste av oss blir nok litt rundere i kantene med årene, heldigvis.

Likevel skjønner jeg at jeg har klart å provosere noen med mine skriverier. Det har vel også vært litt av hensikten. Men å såre noen har aldri vært min mening, og jeg har ingen problemer med å beklage på det sterkeste hvis noen føler seg tråkket på eller lei seg på grunn av meg! At psykisk belastning kan være verre enn fysisk skade har jeg selv fått føle på kroppen, så det har jeg ingen problemer med å være enig med Caswell i.

Også i Caswells innlegg skinner det igjennom at enkelte meninger ikke burde få komme på trykk. Jeg skjønner ikke denne redselen for uttalelser man ikke liker eller er uenige i. Det er da mye bedre at sånt kommer fram i lyset og kan møtes i en åpen debatt!

Caswell benytter seg selv av ytringsfriheten, men jeg syns kanskje han strekker den friheten litt vel langt når han skriver at Hallvard Kvæven er «riv ruskende gal». Vet ikke om han har hatt tilgang til Kvævens legejournal siden han uttaler seg så bastant om mannens mentale helsetilstand, men uansett så syns jeg ikke debatten bør føres på et slikt nivå. Og jeg er nokså sikker på at den slags uttalelser bare styrker Kvæven i hans tro på at hans syn er det eneste rette.

Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle gå ut i avisen og forsvare Hallvard Kvæven, for jeg har selv kritisert hans skriverier og meninger. Er ofte sterkt uenig med ham i synspunkter og måten han fremfører dem på, men det er noe som heter å ta mannen istedenfor ballen, og det syns jeg vi bør holde oss for gode til.

Jan Eivind Eie

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...