Økt innflytelse for Lister

Det i har i diskusjonen rundt etableringen av nye Agder fylkeskommune vært mye fokus på aksen Arendal - Kristiansand. Flere av Ordførerne vest i fylket...

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 22.02.2019 kl 14:04

Det i har i diskusjonen rundt etableringen av nye Agder fylkeskommune vært mye fokus på aksen Arendal - Kristiansand.Flere av Ordførerne vest i fylket har uttalt seg kritisk til den politiske behandlingen som utøves av blant annet fellesnemda, og den administrative behandlingen som utføres av fylkesadministrasjonen.

Jeg ønsker å være klar på at Lister har vært, og er en prioritert region for FrP i Vest-Agder fylkesting. Vi har som en del av flertallet sørget for at vi nå får ny videregående skole i både Lyngdal og Farsund, samt vi har allerede renovert Byremo videregående skole. Vi har også i posisjonen i Vest-Agder Fylkesting satt i gang en satsning på maritime næringer, og muligheten for å velge Blått naturbruk som utdannelse ved Flekkefjord videregående skole. Det er også en viktig oppgave for FrP at vi beholder og videreutvikler Flekkefjord Sykehus med akutt og traumefunksjon.

Selv om vi har fått til mye i Vest-Agder fylkesting, så ser vi utfordringene for Lister i en ny region Agder. Derfor vil FrP foreslå for kommuner i Lister at det utarbeides en klar og tydelig plan på hva man ønsker å få gjennomslag for i Agder fylkeskommune, og hvilke fylkeskommunale oppgaver som man ønsker styrket.

En mulighet kan være at man setter ned en arbeidsgruppe i sammen med de andre kommunene i Lister. Hvordan en slik gruppe skal organiseres er noe vi alle kan vurdere i felleskap, og få en sak på. En mulighet kan være at hver kommune representeres med Ordfører, Rådmann og opposisjonsleder, samt man også tar med representanter fra næringsliv, f. eks NHO eller andre aktører innen lokalt næringsliv. Mandatet til denne arbeidsgruppen blir å utarbeide klare mål og ambisjoner for Lister, og synligjør tydelig hvor mye involvering det er ønskelig fra Agder Fylkeskommune.

Det er vår mening at Lister står i fare for å marginaliseres i en ny Agder fylkeskommune. Vi ser at de andre partiene har svak representasjon fra Lister på sine valglister til fylkestingsvalget. Vi er tydelig på at FrP har gått mot trenden, vi har tre stykker fra Lister på topp 10, og vi har som helt klart mål at alle tre kommer inn. Det vil sikre Lister innflytelse i Agder. Alt ligger til rette for at vi skal bli det største partiet i Lister, og vi er det eneste partiet som sier at hele Agder skal tas i bruk, som samtidig følger det opp med å ha tre kandidater fra Lister på de 9 øverste plassene.

Andre parti sier i festtaler at hele Agder skal tas i bruk, men det er ikke så mange som skjønner hva det betyr for Lister i nye Agder fylkeskommune. Vi er helt klare på at partiene må følge opp fin retorikk med evne til å vise handlekraft. Jeg frykter at denne valgkampen kan bli den eneste og siste der slagordet «Vi skal utvikle hele Agder» blir tatt i bruk, hvis ikke man viser tydelig at man prioriterer Lister.

Det er viktig for oss å sikre at Lister følges opp med dyktige kandidater fra regionen. FrPs ordførerkandidater Ingrid Williamsen, Unni Nilsen Husøy og Torbjørn Klungland fra Farsund, Lyngdal og Flekkefjord er blant våre 9 øverste kandidater. Vi tror at det er nødvendig med dyktige kandidater som er sentrale politiske aktører for å styrke Lister, derfor er jeg som fylkesordførerkandidat fornøyde med at Agder FrP valgte kandidater fra regionen på så sentrale plasser.

Steinar Bergstøl

Andersen

Fylkesordfører-

kandidat

Agder FrP

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...