Stolfabrikkens badeland!

Jeg er i grunnen for gammel til å mene noe om denne sak, men etter å ha lest diverse leserinnlegg om bassengsaken i denne avis, sist 2 nå på mandag, k...

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Jeg er i grunnen for gammel til å mene noe om denne sak, men etter å ha lest diverse leserinnlegg om bassengsaken i denne avis, sist 2 nå på mandag, kan jeg ikke dy meg, men må be om noen linjers spalteplass.

Først må jeg si at jeg gir bassenggruppen honnør for deres arbeid, med undersøkelser om alteernative løsninger.

Men la det være sagt en gang for alle. Å foreslå kostbare alternativer, og så velte ansvaret over på kommunen, kan ihvertfall ikke jeg akseptere.

Det er visstnok ca. 1000 lunddøler som har skrevet under på at de ønsker storbasseng-løsning. Men hvor mange av disse vet hva de har underskrevet på?

Hadde dere visst at det vil koste hver arbeidsfør lunddøl ca. 4000-5000 kroner årlig å drifte og avskrive anlegget, hadde dere da underskrevet?

Har snakket med flere som har underskrevet, men de hadde ikke tenkt så langt. Selvfølgelig ønsker alle storbasseng, men de tenker ikke på medaljens bakside.

De som har levd en stund, husker kanskje at undertegnede under NorDan-hallens planlegging gikk i bresjen for at den skulle bygges som «andelslag», der kommunen gikk inn med kr.1,2 mill., og som leietaker. Forslaget ble av mange dømt nedenom og hjem, ofte med tilleggskommentar: «Ja, bare bygg.»

Kommujnen må nok overta om 2-3 år. Hva har sk jedd?

Andelslaget NorDan-hallen lever i dag i beste velgående, med ikke ubetydelige midler på bok. Dette takket være mange dyktige styrer og ledere, som har lagt ned en stor dugnadsinnsats disse ca. 20 år.

Til dere som ivrer sterkest for storbasseng: Dann et andelslag og kall det «Stolfabrikkens Badeland»

Lund kommune går inn med andeler for de ca. 30 mill. som det er stipulert at renoveringen vil komme på. Likeså forplikter kommunen seg til å yte et årlig driftstilskudd, tilsvarende drift av ett renovert basseng.

Derfor, igjen: Ta utfordringen! Da får dere anledning til å bevise at de tall dere opererer med, stemmer.

Sigbjørn Hellesmark

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...