Trafikksikkerhetsarbeid blant ungdommer

Leser i Agder 12/4-19 at «Kjør Me Ved» høstet anerkjennelse på Tryggtrafikk sin traffikksikkerhetskonferanse. Det er helt klart at «Kjør Me Ved» er e...

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 17.04.2019 kl 09:40

Leser i Agder 12/4-19 at «Kjør Me Ved» høstet anerkjennelse på Tryggtrafikk sin traffikksikkerhetskonferanse.

Det er helt klart at «Kjør Me Ved» er et viktig tiltak for trafikksikkerhet blant unge i Kvinesdal. Men jeg synes at det er urettferdig at de andre lag og foreninger i Kvinesdal som i høyeste grad driver med opplæring og forebygging, utelates.

For å begynne med de minste, så gjør Kvinesdal RC klubb som driver med radiostyrtbilsport en grunnleggende opplæring med forståelse av kjøretøy og testing av egne grenser og ikke minst hurtig og riktig reaksjon i forskjellige situasjoner som oppstår på banen. Dette er ting som de tar med seg ut i trafikken. For mange av de som starter med radiostyrt bil er neste trinn NMK Kvinesdal og bilsport. Her blir RC kjøring overført til fullskala og derved mye verdifull kjøretrening på bane før det bærer ut på veien.

Det kan vises til «ferske» førere som har reddet seg og andre ut av uforutsette trafikk situasjoner med riktig handling og reaksjon som kan relateres til opplæring og praksis på bane.

Vi må heller ikke glemme Be Careful som med sitt opplegg med premiering av ungdommer for ulykkesfri og lovlydig opptreden i trafikken over en gitt periode. Be Careful drives av entusiaster på privat initiativ og som har omsorg for ungdommen. De har funnet et opplegg som blir lagt merke til og virker. Be Careful har lett for å bli oversett og utelatt når det gjelder omtale i aviser, NRK osv.

Vi har også Ta vare på livet som gjør en stor innsats for trafikksikkerhet med utdeling priser og gaver som redningsverktøy o.l. til utrykningsetater, med mer.

Som dere ser er det flere enn «Kjør Me Ved« som gjør en innsats for trafikksikkerhet og ungdom i Kvinesdal.

Stein Jarl Jerdal

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...